Ingrediënten voor 2 tot 3 personen
- 2 tamme eendenborstfilets van 180 gram
- 6 lente-uitjes
- 150 gram veldsla
- 250 gram semi-gedroogde tomaatjes
Voor de dressing
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gemberwortel
- 3 el sojasaus
- 4 el honing
Bereiding
1. Steek de barbecue aan en verwarm, indirect, tot een temperatuur van ongeveer 100 ˚C. Snijd intussen eventuele oneffenheden van de filets en snijd de vetlaag kruislings in. Bestrooi de filets met zout.
2. Leg de eendenborstfilets met de vetlaag naar boven op het rooster en sluit de deksel van je barbecue. Gaar de filets in ca. 20 minuten tot een kerntemperatuur van 48-50 °C. Snijd intussen de lente-uitjes in diagonale ringen en meng met de semi-gedroogde tomaatjes door de veldsla. Pel voor de dressing de knoflook en hak de teentjes fijn. Schil de gemberwortel en hak fijn. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
3. Haal de filets van het rooster en dek ze losjes af met aluminiumfolie. Richt de barbecue in om te grillen (directe bereiding, bij voorkeur op een gietijzeren rooster) en breng de temperatuur naar 220 °C.
4. Leg de eendenborstfilets met de vetlaag naar boven op het rooster en sluit de deksel van je barbecue; gril ongeveer 1,5 minuut. Keer de filets zodat ze op de vetkant liggen en gril nogmaals 1,5 minuut. Haal de eendenborstfilets uit de barbecue en laat ze een paar minuten rusten.
5. Snijd de filets in mooie plakjes en bestrooi ze met peper naar smaak. Meng door de salade en besprenkel met de dressing.