Ingrediënten voor 2 personen
- 2 stuks ossenhaasbiefstuk
- 2 el olijfolie
- 3 tl groene peperkorrels
- 1/2 tl fijn zout
- 3 tl Sumak
- 400 gram kikkererwten (blik)
- 2 el tahin
- 1 citroen, uitgeperst
- 1 teen geperste knoflook
Voorbereiding
- Haal het vlees 1,5 uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.
- Verdeel in een vijzel de groene peperkorrels, zout en 2 theelepels sumak. Vijzel het fijn en verdeel over het vlees en bedek alle kanten.
- Laat het vlees 10 minuten rusten op kamertemperatuur.
- Meng de kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook en resterende sumak, zeezout schilfers en vers gemalen peper in een blender tot een smeuïge massa.
Bereiding
1. Verhit olie in een koekenpan of braadpan of steek de barbecue aan.
2. Grill de ossenhaas biefstukken 3-4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en laat ze 5 minuten in aluminiumfolie rusten.
3. Maak de borden op met de hummus en leg de ossenhaas biefstuk daarbovenop.
4. Voeg naar behoefte verse salade toe en wat gesneden rode ui.