Ingrediënten
- 1 hele parelhoen
- 250 gram champignons
- 250 gram gerookte spekreepjes
- 1/2 blokje kippenbouillon
- 100 ml Water
- Peper en zout
- 100 ml witte wijn
- 2 el (bak)boter
- 2 laurierblaadjes
- 1 tl tijm
- 1 grote ui
- 250 ml kookroom
Voorbereiding
- Haal de Parelhoen een uur voor bereiding uit de koelkast en laat op temperatuur komen.
- Snijd de ui in kleine ringen.
Bereiding
1. Kruid de parelhoen rondom met peper en zout.
2. Neem een grote braadpan, doe de bakboter in de pan en laat de boter bruin worden.
3. Voeg de hele parelhoen toe en bak deze rondom bruin aan.
4. Leg de uienringen naast de parelhoen en bak deze kort mee (glazig).
5. Zet het vuur laag en stoof de parelhoen in 45 tot 50 minuten gaar.
6. Als de parelhoen gaar is, kan deze uit de pan. Houd de parelhoen warm in aluminiumfolie.
7. Bak de champignons samen met de gerookte spekreepjes 5 minuten in de pan.
8. Blus af met witte wijn en water.
9. Roer het aanbaksel los in de pan en voeg een 1/2 blokje kippenbouillon toe en als laatste de kookroom.
10. Laat het geheel kort inkoken.
11. Leg de parelhoen in een diepe schaal en giet het mengsel ernaast.
Eet smakelijk!