Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Parelhoen met truffeltapenade

Parelhoen met truffeltapenade

minuten lezen

Ingrediënten:

- Parelhoen
- Potje met 80 g truffel tapenade
- 100 g roomboter
- 4 tenen knoflook
- 1 takje verse tijm
- Olijfolie
- Zout en peper
- Handjevol aardappelen
- Kastanjechampignons

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180° in de ventilatiestand. Het mooiste is om te werken met een braadslede met rooster, omdat de parelhoen dan niet meer halverwege de braadtijd hoeft te worden omgedraaid.
2. Begin bij het borstbeen het vel van de parelhoen op te tillen en werk met twee vingers het vel los. Gebruik verder een lange lepel om het vel zo ver mogelijk los te maken.
3. Meng de truffel tapenade met de boter en verdeel dit mengsel gelijkmatig in de ruimte onder het vel. Let op dat het vel niet scheurt. Doe 3 tenen knoflook en de tijm in de buikholte van de parelhoen.
4. Bestrijk de parelhoen met olijfolie en strooi er zout en peper op. Plaats de parelhoen in de braadslede (op het rooster) en laat de oven 75 minuten zijn werk doen.
5. Schil ondertussen de aardappelen en verdeel deze in niet al te kleine stukken. Meng de aardappelen in een mengkom met een scheutje olijfolie, peper en zout alsmede met een fijn gehakte teen knoflook. Schep dit mengsel een half uur voor het einde van de braadtijd van de parelhoen in de braadslede.
6. Snij de kastanjechampignons in plakken en schep deze 10 minuten voor het einde van de braadtijd van de parelhoen eveneens in de braadslede (of bak ze met wat braadvocht in een aparte pan).
7. Haal de braadslede uit de oven en bedek de parelhoen met aluminiumfolie. Snij na ongeveer 10 minuten de parelhoen in stukken en plaats deze met de aardappelen en champignons in een dekschaal op tafel. Let op dat er niet te veel (vet) braadvocht in de dekschaal komt.

Tip: Bewaar de botten van de parelhoen (en eventueel het restant van de parelhoen) voor het maken van een bouillon (met een halve ui, teen knoflook, stukje citroen, laurierblad, een takje en 3 tot 4 liter water).

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account