Ingrediënten voor 2 personen
- 350 gram lamsfilet
- 15 ml Shaoxing rijstwijn
Voor de pittige komijn rub
- 10 gram chili vlokken
- 15 gram komijnzaad
- 5 gram venkelzaad
- 20 gram zeezout
Voor de salade
- 100 gram sperziebonen
- 1 wortel
- 1 baby venkel
- 1/4 paksoi
- 50 gram taugé
- 10 ml sesamolie
- 20 ml sojasaus
- 10 gram oestersaus
- 2 takjes koriander
Bereiding
1. Haal de lamsfilet uit de verpakking en laat ongeveer 10 minuten op temperatuur komen.
2. Wrijf intussen de ingrediënten voor de rub in een vijzel fijn of maal ze in een koffiemolentje of in de hakmolen van de staafmixer fijn.
3. Haal voor de salade de sperziebonen af en blancheer deze kort.
4. Schil de wortel en snijd in dunne reepjes. Snijd de baby venkel fijn en de paksoi in reepjes. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd ze fijn.
5. Meng alle gesneden ingrediënten en de taugé in een schaal door elkaar.
6. Meng de helft van de rub met rijstwijn en wijf hiermee de lamsfilet in.
7. Verwarm een (grill)pan, verhit boter en/of olijfolie en bak hierin de lamsfilet aan beide kanten circa 3 à 4 minuten. De lamsfilet is nu medium-rare. Bestrooi het vlees in de laatste paar minuten met de overgebleven kruidenmix.
8. Haal het vlees uit de pan. Dek losjes af met aluminiumfolie en laat ongeveer 5 minuten rusten. Roer intussen voor de salade de sesamolie, soja- en oestersaus door elkaar en meng door de salade.
9. Snijd de lamsfilet in mooie plakjes en verdeel deze over de salade.