Een poussin is een piepkuiken dat plat (en crapaudine) wordt gegaard, waarbij de borstkas is uitgebeend. Reken op 1 poussin per persoon.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 1 poussin
- 2 el zachte boter, op kamertemperatuur
- 50 g verse geitenkaas, zacht gemaakt
- peper
Kruidenmengsel
- ½ tl zout
- ½ tl suiker
- 1 kleine teen knoflook geperst
- 1 tl Provençaalse kruiden
- 1 takje verse rozemarijn, gestript en fijngehakt
- 1 takje verse tijm, gestript en fijn gehakt
Bereiden
1. Meng in een kom het zout, de suiker, de knoflook, de Provençaalse kruiden, de rozemarijn en de tijm.
2. Smeer het piepkuiken aan beide kanten in met het kruidenmengsel. Druk het kruidenmengsel stevig aan. Laat het piepkuiken 30 minuten met de borst naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat rusten.
3. Meng in een kom de boter en de geitenkaas goed door elkaar.
4. Verwarm de hete luchtoven op 180°C.
5. Bestrijk beide kanten van het piepkuiken met het geitenkaas-botermengsel. Bestrooi het piepkuiken daarna met verse gemalen peper.
6. Bak het poussin in 25 minuten. Haal deze daarna uit de oven en serveer direct. Genieten!
Met dank aan Hans Blok