Verse asperges, kreeftenstaarten en gebakken aardappels allen bereidt op de bbq. Je zou het in een luxe restaurant kunnen eten, maar je kan het ook gewoon zelf bereiden. Het is eigenlijk best makkelijk en kost je ook niet veel tijd.
Ingrediënten
- 2 kreeftenstaarten
- 500 gram witte asperges
- 500 gram aardappel wedges
- Peper
- Zout
- 150 gram roomboter
- 100 gram geklaarde boter
- Gedroogde italiaanse kruiden ongeveer 50 gram
- Olijfolie
- Kerntemperatuur meter
- Zonnebloemolie
Voorbereiding
- Bereidt de BBQ voor, je hebt een plancha nodig voor de wedges, daarnaast een stuk met rooster voor directe en indirecte hitte. Breng de temperatuur naar ongeveer 180 tot 200 graden.
Bereiding
1. Schil de witte asperges, besprenkel deze licht met olijfolie en een beetje peper en zout.
2. Haal het harde stuk aan de binnenkant van de kreeftenstaarten weg zodat het vlees aan deze kant open komt te liggen in de schaal. Meng de kruiden met de geklaarde boter
3. Besprenkel de plancha met wat zonnebloem olie en bak de wedges hierop totdat ze mooi krokant zijn.
4. Leg de kreeftenstaarten met de schaal op het rooster direct boven de hitte en gril ze rustig, je zult zien dat de schaal langzaam rood kleurt. Gebruik om kerntemperatuurmeter om te controleren dat het niet te hard gaat. We zoeken een temperatuur van ongeveer 62 graden. Rond de 50 graden verdeel je de geklaarde boter over de 2 staarten en je doet er wat kleine klontjes roomboter bij. Zodra de 62 graden bereikt is haal je ze van de bbq af.
5. Tegelijkertijd leg je ook de asperges boven de directe hitte, hier moet je goed opletten dat het niet te hard gaat en je ze snel omdraait. We zoeken hier een mooi bruine kleur, zodra deze er is leg je de asperges op indirect zodat ze hier langzaam door kunnen garen. Doe dit zolang totdat je zelf denkt (na eigen smaak) dat ze zacht genoeg zijn.
6. Nu is het tijd om te genieten van de heerlijke asperges met kreeft. Ik dronk er een zacht blond bier bij.
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.