Ingrediënten voor 2 personen
- 1 lamsrack (8 ribben) van 450 gram
Voor de kruidenolie
- 2 takjes rozemarijn
- 2 takjes tijm
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
1. Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast en verpakking en laat op temperatuur komen.
2. Verwarm de oven voor op 200 °C.
3. Ris de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm en hak ze fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de kruiden en de knoflook met de olijfolie en bestrijk de lamsrack met de kruidenolie.
4. Steek de pen van een kernthermometer tot in de kern van het vlees en leg de lamsrack op het rooster in het midden van de oven. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 51 ºC.
5. Haal de lamsrack uit de oven en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het vlees 10 minuten rusten voordat je het aansnijdt.