Ingrediënten voor 2 personen
- 2 entrecote steaks van ca. 250 g.
Voor de kruidenboter:
- 100 g roomboter
- 1 bosje bieslook
- 1 teentje knoflook
- 1 tl citroensap
- Peper en zout
Bereiding
1. Haal de entrecote steaks en de roomboter uit de koelkast en laat op temperatuur komen. Snijd de bieslook fijn, pel en hak de knoflook fijn en meng deze samen met de zachte boter. Breng op smaak met zout en peper. Dek de boter af en laat opstijven in de koelkast.
2. (Grill)pan: Zet het vuur hoog en bak de entrecote in circa 3 a 4 minuten voor medium-rare. Keer het vlees regelmatig.
3. Laat het vlees, losjes afgedekt onder aluminiumfolie, 10 minuten rusten. Breng de entrecote steaks op smaak met zout en peper en serveer samen met de kruidenboter.
Tip! Natuurlijk kan je de entrecote steaks ook prima op de barbecue bereiden. Smeer de steaks in met (olijf)olie en leg op de grill tot een kerntemperatuur van 54 °C voor een medium-rare resultaat.