Ingrediënten voor 4 personen
- 1 reerug
- 5 el roomboter
- Zout en (witte) peper
- 2 tl dragonblaadjes
- 2 tl truffelolie
- 2 tenen knoflook
- ½ tl citroensap
- ½ citroenrasp
Voorbereiding
- Ontdooi de reerug 36 uur voor bereiding in de koelkast.
- Haal het vlees een uur voor bereiding uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Bereiding
1. Hak de dragonblaadjes fijn en meng met 2 el van de roomboter.
2. Roer peper, zout, de citroensap en de citroenrasp door het mengel. Dit is de dragonboter. Zet apart.
3. Verwarm de oven voor op 175 °C.
4. Doe de reerug in een braadslede.
5. Smelt de overige roomboter in een pan. Plet ondertussen de knoflook en voeg aan de pan toe. Doe hier ook de truffelolie bij. Laat snel heet worden en giet over de reerug.
6. Doe de braadslede in de voorverwarmde oven voor 10 minuten.
7. Verlaag de temperatuur van de oven naar 125 °C.
8. Doe vervolgens de braadslede met de reerug nog 30 minuten in de oven. Bedruip elke 10 minuten met het braadvocht.
9. Laat de reerug 10 minuten rusten en smeer vervolgens de dragonboter erover.
Tip: serveer met gestoofde appels met bruine suiker en walnoten.