Ingrediënten voor 2 personen
- 2 ribeye steaks van 275 gram
- Groene asperges
- 1 el sesamzaadjes
Voor de teriyakisaus
- 75 ml sojasaus
- 75 ml mirin (Japanse zoete rijstwijn)
- 75 ml sake
- 15 gram suiker
De bereiding
1. Haal de ribeye steaks een half uur voor bereiding uit de koelkast en verpakking en laat ze afgedekt op temperatuur komen.
2. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een steelpannetje goed door elkaar. Breng de saus op middelhoog vuur aan de kook en laat de saus vervolgens nog een aantal minuten zachtjes pruttelen. Haal het pannetje van het fornuis en laat de saus afkoelen.
3. Verwarm een (grill)pan of steek de barbecue aan, smeer het vlees in met een beetje (olijf)olie en leg de ribeye steaks in de pan of op de barbecue.
4. Bak de ribeye steaks zo'n 3 minuten aan elke kant tot een kerntemperatuur van 54 °C voor een medium-rare garing. Haal de ribeye vervolgens van het rooster en laat 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
5. Terwijl de ribeye rust, smeer je de asperges in met een beetje olijfolie en leg je ze voor 2 tot 3 minuten op de grill of barbecue. Keer de asperges regelmatig.
6. Strooi peper en zout over de ribeye steaks en serveer ze steaks door ze in mooie plakjes te snijden. Leg deze samen met de asperges op je bord. Schep als laatste de teriyakisaus over het vlees en de sesamzaadjes.