Ingrediënten voor 4 personen
- 1500 gram short ribs
- 1 el zonnebloem olie
- Zout en peper
Voor de honing glaceer
- 3 el bruine suiker
- 1 el honing
- 1 tl gembersiroop
- 2 tl chilipasta of sambal
- 1/2 tl zout
- 50 ml water
Apart klaar zetten voor in de ovenschaal
- 200 ml Limoncello (of 100 ml water met 100 ml limoensap en 50 gram suiker)
- 200 ml water
Bereiding
1. Laat de shortribs op kamertemperatuur komen.
2. Verwarm de oven voor op 170 ºC.
3. Maak de honing glaceer door in een kom de suiker, honing, gember, chili pasta en zout met het water (50ml) goed te mengen.
4. Verhit een braadslee of pan op medium vuur met de olie en bak de shortribs hier 3-4 minuten per kan rondom bruin.
5. Breng op smaak met peper en zout.
6. Breng met een kwast de honing glaceer aan en voeg in de schaal de limoncello en water toe.
7. Leg de schaal met de shortribs in de oven voor 1 uur.
8. Haal de ribs na 1 uur uit de oven en glaceer ze met de honing glaceer weer rondom.
9. Leg de ribs weer terug voor 2 uur in de oven, keer ze elk halfuur even om in de schaal en bedruip met het vocht.
10. Na circa 3 uur valt het vlees van het bot af en zijn ze gaar. Zit het bot nog vast aan het vlees? Laat ze dan nog een halfuur extra in de oven staan.
11. Glaceer nog 1 keer en je bent klaar om het te serveren.
Eet smakelijk!
Bekijk hieronder ook de video.