Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmporties
- 4 plakken parmaham
- 1 tl citroenrasp
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 pastinaken
- 2 dikke preien
- 100 ml groentebouillon
- 1 bosje verse peterselie
Voorbereiding
- Haal de zalmporties minimaal 24 uur voor bereiding uit de vriezer zodat het kan ontdooien.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Dep de zalm droog en bestrooi de vis vervolgens met zout en peper. Leg in de ovenschaal.
3. Snijd de parmaham fijn en meng met de citroenrasp, (geperste) knoflook en 1 el olijfolie.
4. Verdeel het mengsel bovenop de zalm.
5. Bak de zalmporties 15 minuten in de oven.
4. Schil en snijd ondertussen de pastinaken en preien in blokjes.
5. Verhit 2 el olijfolie in een wokpan en wok de pastinaakblokjes totdat het beetgaar is.
6. Bereid de groentebouillon en snijd de peterselie grof.
7. Voeg de prei toe aan de wokpan en roerbak een minuut mee.
8. Voeg de groentebouillon daarna ook toe en laat het vocht verdampen.
9. Serveer de groente en zalm met peterselie.