Ingrediënten voor 4 gehaktballen
- 400 gram kipdijfilet
- 1 flinke eetlepel soto-spicemix van BBQ52
- 3 eetlepels gefruite uitjes
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ei
- Dutch BBQ Gouda Hot Chili Pepper 50+
- Zeezout en zwarte peper naar smaak
Benodigdheden
- Keukenmachine
Bereiding
1. Draai 300 gram kippendijen in de keukenmachine tot gehakt. Snijd de overige 100 gram met de hand in grovere stukken.
2. Meng het vlees, de soto-spicemix, de gefrituurde uitjes, het paneermeel en het ei tot een egaal (vlees)deeg.
3. Zet het mengsel een halfuur in de koelkast.
4. Snijd ondertussen de chilikaas in 4 blokjes van 2x2 cm.
5. Draai vier gelijke gehaktballen en leg in het midden van iedere gehaktbal een blokje chilikaas. Zorg dat de kaas goed is omsloten met gehakt.
6. Bak de gehaktballen in boter rondom bruin op hoog vuur.
7. Zet het vuur lager en laat de ballen in 15-20 minuten rustig gaar worden. Draai de ballen regelmatig. Strooi wat zout en peper naar smaak over de gehaktballen.
Eet smakelijk!