Ingrediënten:
- 2 cm verse gemberwortel
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
Voorbereiding:
- Ontdooi de spareribs 24 uur voor bereiding in de koelkast.
- Laat de spareribs een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
Bereiding:
1. Spareribs tussen de ribben lossnijden en bestrooien met de Chinese kruiden.
2. Meng in een kommetje de sojasaus en honing door elkaar. Verkruimel vervolgens de chilipepertjes er boven. Pers de knoflook boven de kom uit.
3. Schil de gemberwortel en snij het vervolgens fijn om door de marinade te roeren.
4. Schenk de marinade over de spareribs en zet ze afgedekt voor ca. 4 uur in de koelkast.
5. Verwarm de oven voor op 175 °C. Bekleed het bakblik met aluminiumfolie.
6. Leg de spareribs voor ca. 50 minuten in de oven. Draai ze ondertussen ongeveer 3 maal om.
7. Bestrooi voor het serveren de spareribs met sesamzaadjes. Je kunt het gerecht warm of koud serveren.