Ingrediënten voor 4 personen
- 1 kg spareribs
- 8 eieren (eiwit)
- 40 gram maïszetmeel
- 250 ml water
- 10 gram oploskoffie (korrels)
- Chilipeper (bird's eye) naar keus
- 125 ml oestersaus
- 40 gram bruine suiker
- Zout
- Een frituurpan (olie)
- Sesamzaadjes
- Lente-uitjes
Bereidingswijze
1. Verwijder het vliesje van de ribben en snijd ze in losse ribs.
2. Klop het eiwit en wat zout in een kom totdat het schuimt.
3. Voeg de spareribs toe aan het mengsel. Bedek ze gelijkmatig met het eiwitmengsel.
4. Dek de kom met spareribs in het eiwitmengsel af en laat 30 minuten in de koelkast staan.
5. Voeg hierna 30 gram maïszetmeel toe en bedek elke rib gelijkmatig hiermee.
6. Frituur de spareribs op 180 °C totdat ze goudbruin en krokant zijn.
7. Los de oploskoffie op in water om de koffiesaus te maken. Zet de pan op middelmatig vuur en voeg de oestersaus en chili toe. Meng dit goed. Voeg daarna de bruine suiker toe en kook het geheel totdat het karamelliseert. Dit duurt ongeveer 3 tot 5 minuten. Bindt de saus met maïszetmeel en kook het geheel totdat het ingedikt is.
8. Voeg de gefrituurde spareribs toe aan de saus. Garneer met sesamzaad en lente-uitjes.