Ingrediënten voor 3-4 personen
- 550 gram chuck eye steak
- 1 el tomatenpuree
- 200 gr tomatenblokjes (blik) of 3 tomaten
- 1 rode ui
- 1 tl cayennepeper
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- Snufje kaneel
- 2 el rode wijnazijn
- 2 el bloem
- 1 gele paprika
- 3 el zwarte olijven
- 200 ml runderbouillon
- 150 gr Griekse feta kaas
- Boter/margarine
Bereiding
1. Snipper de rode ui en snijd de chuck eye steak in blokjes.
2. Meng de orgeano, kaneel, cayennepeper, peper en zout in een kom. Voeg het vlees toe om te marineren en schep de bloem er doorheen.
3. Verhit de braadpan met wat boter en bak het vlees. Voeg de ui toe en laat dit even mee bakken tot dat het zacht is maar niet bruin.
4. Blus het af met de rode wijnazijn.
5. Snij de tomaten in blokjes en voeg deze samen met de tomaten puree toe aan de pan.
6. Voeg de rundvleesbouillon toe en laat het twee uur stoven.
7. Snij de gele paprika in dunne reepjes en voeg deze toe aan de pan. Laat het nog een half uur stoven.
8. Voeg als nog als laatste de zwarte olijven toe.
9. Bij het serveren voeg nog wat Griekse feta toe.
Tip: Is de saus nog wat te dun? Voeg dan wat allesbinder of maïzena toe om het wat dikker te maken.