Herfst. Dat vraagt om een stoofpotje. Nou lag er in de vriezer nog een mooi pakket met Zebra stoofvlees, dus een mooie kans om dat eens te proberen. In de Dutch oven boven een vuurschaal, een prachtig plaatje op een koude winterdag. Wanneer je geen Dutch Oven hebt kan het ook bereid worden op de BBQ of in de oven.
Ingrediënten
- 500 gram zebra stoofvlees
- 2 uien
- 1 theelepel gemalen laurier
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel kerrie
- 1 theelepel gember
- 1 theelepel kaneel
- 80 ml appelciderazijn
- 1 eetlepel honing
- 50 gram roomboter
- 3 plakken ontbijtkoek
- 1 eetlepel bruine suiker
- Zoete aardappelpatat
Bereiding
1. Bak het vlees in de Dutch Oven aan totdat het aan alle kanten dichtgeschroeid is. Haal het vervolgens uit de pan.
2. Doe de in ringen gesneden uien in de pan en smoor deze voor 20 minuten, zodat ze mooi zacht en bruin zijn geworden. Doe alle kruiden erbij en smoor deze ook even aan.
3. Voeg de roomboter, de appelciderazijn en honing toe en breng aan de kook.
4. Doe het vlees terug in de pan en vul bij met water totdat alles net onder staat. Verkruimel de ontbijtkoek in de pan. Doe de deksel op de pan en laat dit een paar uurtjes, minimaal 2 uur rustig sudderen
5. Bak de zoete aardappelpatat in de airfryer.
6. Serveer een bord met daarop het stoofvlees over de patat.
Ik dronk hier een lekkere kruidige tripel bij.
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.