Met dit eenvoudige recept laat je dit bijzondere stukje vlees perfect tot zijn recht te komen.
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 struisvogel steaks
- 1 soeplepel groene peper op sap
- 3 appelen
- 200 ml verse room
- Suiker
- 100 ml gevogeltefond
- Waterkers
- Cognac
- Boter
- Zout en peper
De bereiding
1. Schil de aardappelen en snijd ze vervolgens in schijfjes.
2. Bak de appelschijfjes goudgeel en karameliseer met suiker.
3. Bak de struisvogelsteaks ondertussen 2 tot 3 minuten per kant in de boter en houdt een kerntemperatuur aan van 52°C voor medium rare steaks.
4. Neem de steaks uit de pan en houd ze warm. Giet overtollig vet weg en blus met cognac, gevogeltefond en groene peper. Voeg room bij en laat inkoken.
5. Bestooi de steaks met (grof) zout en peper.
6. Begiet de borden met saus. Snijd eventueel de struisvogel steaks en leg ze in waaiervorm. Garneer met de appelschijfjes en waterkers.
Eet smakelijk!