De Beef Hammer, een machtig stuk vlees met dat grote bot. Een echte eyecatcher op je BBQ.
We gaan hem low en slow bereiden en nemen er echt de tijd voor, hij heeft ongeveer 18 uur op de bbq gelegen. Voor sommige dingen kun je nooit teveel tijd nemen, dit is er een van. Wij hebben er vervolgens een broodje Pulled Beef van gemaakt, maar je kan het bijvoorbeeld ook voor loaded fries gebruiken.
Benodigdheden
- 1 beefhammer
- 2 flesjes Grand Prestige van Hertog Jan
- Rub
- Hickory rookhout
- Slagerstouw
- Coleslaw
- BBQ saus (wij gebruikten General Tso en de Original bbq saus)
- Pistoletjes
- Butcherpaper (aluminiumfolie kan ook)
Bereiding
1. Ontdooi de Hammer en ontdoe deze vervolgens van de vliezen. Steek ondertussen de BBQ aan voor indirecte hitte, ongeveer 100 graden. Terwijl de BBQ op temperatuur komt kun je verder met het vlees.
2. Bind de Hammer met het touw samen, hierna kun je de Hammer rubben, zorg dat het vlees volledig bedekt is. Pak vervolgens 1 van de flesjes Grand Prestige en een injectiespuit. Injecteer de Hammer op verschillende plekken met het bier. Ik heb de Hammer om 22.00 uur op de BBQ gezet zodat deze ook echt heel low en slow kan garen, als je minder tijd hebt dan kun je ook een wat hogere temperatuur van de BBQ doen. Zet de Hammer op de BBQ, daaronder een lekbakje om te zorgen dat je eventueel vocht opvangt. Leg het rookhout op de kolen.
3. Wij hebben gelijk een kerntemperatuurmeter in het vlees gestoken om de temperatuur in de gaten te houden. We richten op een temperatuur van rond de 60 graden, zodra deze is bereikt gaan we het vlees in pakken. Wij hebben butcherspaper gebruikt, aluminiumfolie kan ook, echter is het voor de korst mooier met butcherspaper. Zorg dat je het goed inpakt zodat je geen vocht verliest, eventueel vocht in het lekbakje kun je over het vlees gieten. Nu laat je het vlees doorgaren tot 95 graden. Als deze temperatuur is bereikt dan haal je het vlees van de BBQ en laat je het ingepakt een half uur tot een uur rusten.
4.Na het rusten kun je het vlees pullen. Snij vervolgens de pistoletjes open en doe er wat coleslaw op. Vervolgens het vlees en wat saus erop, hierbij drink je dan het andere flesje Grand Prestige op.
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.