Ingrediënten
- USA spareribs
- Piramidezout en peper
- 6 tot 8 laurierblaadjes
- 500 gram (banaan)sjalotten
- 1 chili peper
- 80 gram peterselie
- 60 ml olijfolie
- 400 ml bier naar keus
- 200 ml runderbouillon
- 1 teen knoflook
Voorbereiding
- Haal de spareribs 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast. Haal de spareribs minimaal 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
- Snijd de spareribs in losse ribs.
- Snijd de peterselie en chili peper klein en snijd de sjalotten grof.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Leg de losse ribs op een bakplaat.
3. Strooi het zout, de laurierblaadjes, de sjalotten, de chili peper en de peterselie over de ribs.
4. Schenk de olijfolie over het geheel en wrijf de kruiden in de ribs.
5. Voeg het bier, de runderbouillon en de knoflook (deze hoef je niet te snijden) toe.
6. Zet het 30 minuten in de oven.
7. Haal de spareribs na 30 minuten uit de oven en draai alle ribs om.
8. Doe aluminiumfolie over de bakplaat en zet het nog 60 minuten in de oven.
9. Haal de aluminiumfolie van de bakplaat en draai de spareribs weer om.
10. Zet het nog 30 minuten in de oven.