Ingrediënten
- 1600 gram St. Louis Style spareribs
- Jouw favoriete bbq saus
Voor de rub
- 2 tl paprikapoeder
- 2 tl chilipoeder
- 2 tl knoflook granulaat
- 2 tl bruine suiker
- 1/4e tl gemalen komijn
- 1/4e tl mosterdzaad
- 1/4e tl gedroogde oregano
- 1/4e tl gedroogde salie
- 2 el zout
- Snuf zwarte peper
- Snuf cayenne peper
Voorbereiding
- Ontdooi de spareribs 24 uur voor bereiding in de koelkast.
- Laat de spareribs een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
- Verwijder het vliesje (membraan) aan de kant van de botten.
- Maak de rub door deze ingrediënten goed met elkaar te mengen.
- Smeer de zelfgemaakte rub aan beide kanten van de ribs en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast.
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
2. Wikkel de USA spareribs ondertussen in aluminiumfolie.
3. Leg de spareribs op een bakplaat en plaats ze in de oven voor ongeveer 2 uur.
4. Haal de spareribs 10 minuten voor de tijd nog even uit de oven en smeer ze in met een bbq saus.