Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Varkenswangburger Szechuan stijl

Varkenswangburger Szechuan stijl

minuten lezen

Ingrediënten

Voor de marinade
- 8 varkenswangen
- 4 el vocht van gefermenteerde rode chili tofu
- 1 el Chinese BBQ-saus
- 1 el gemalen Szechuan-peper
- 1 gedroogde Spaanse peper

Voor de burger
- 8 gestoomde broodjes
- 4 rode (punt)paprika’s
- 8 bladen Romaine sla
- 100 gram taugé, kort overgoten met kokend water
- Lente-ui 
- Verse Spaanse peper
- 1 ui

Voor de zelfgemaakte broodjes
- 250 gram bloem (of bapaomeel)
- 3,5 gram gedroogde gist
- 3,5 gram zout
- 2 tl suiker
- 2 tl zonnebloemolie
- 150 ml lauwwarm water

Bereiding broodje

Je kunt ervoor kiezen op een bapao broodje uit de supermarkt. Lepel uit en gebruik het als wit bolletje. Wil je zelf het broodje maken? Volg dan de volgende stappen.
1. Meng alle ingrediënten tot een soepel geheel. Kneed het deeg minimaal 10 minuten. Maak vervolgens een bal van het deeg.
2. Vet een kom licht in met olie. Doe de deegbal vervolgens in de ingevette kom en dek het af. Laat het ongeveer 1,5 uur rijzen (op een warme tochtvrije plek).
3. Verdeel het deeg in 8 stukken en maak er bolletjes van.
4. Bestrooi het werkblad met wat bloem.
5. Maak van de rolletjes een lapje van ongeveer een halve centimeter dik. 
6 Smeer eetstokjes in met olie en leg deze in het midden van het deeg. Vouw het deeg in de lengte dubbel over het stokje. Trek het stokje er voorzichtig uit en leg het deeg op een klein stukje bakpapier. Laat het deeg nog 1 uur rijzen. 
7. Plaats een stoommandje op een pan met kokend water. Leg de broodjes (met het bakpapier eronder) in het stoommandje en stoom de broodjes 8 tot 12 minuten.

Bereiding burger

1. Spoel de varkenswangen goed af en dep ze droog met keukenpapier. Meng de ingrediënten voor marinade en doe dit samen met de varkenswangen in een ziplock zakje.
2. Gaar de varkenswangen gedurende 18 uur op 75 °C. Open de zak en vang het kookvocht op en een pannetje. Laat dit tot 1/3 inkoken. 
3. Lek de gegaarde varkenswangen uit. De varkenswangen zijn nu al heerlijk, maar door het roosteren krijgt het vlees nog meer textuur en smaak.
4. Stook de barbecue op tot 200 °C met een gietijzeren rooster direct boven de kolen.
5. Snijd ondertussen de lente-ui in ringetjes en snijd de paprika's in 8 grote plakken. 
6. Grill de paprikaplakken zacht en gaar. Fruit ook de ui.
7. Smeer het rooster in met olie en grill de varkenswangen aan beide zijden mooi bruin en krokant. Gebruik een spatel om de wangen los te krijgen.
8. Giet de taugé kort over met kokend water.
9. Nu is het tijd om het broodje te beleggen.
- Leg een slablad op het broodje en leg daarboven de geroosterde varkenswang. Druk deze een beetje uit elkaar.
- Giet vervolgens een klein beetje kookvocht over het vlees.
- Ga je voor een plakje Hot Chili Cheese? Leg deze dan op de varkenswang.
- Leg de taugé op de kaas (of op de varkenswang).
- Vervolgens is het tijd voor de Spaanse peper en een eetlepel gefruite ui.
- Giet daarna nog wat saus over het broodje.
- Sluit af met de bovenste helft en eet smakelijk!

Dank aan BBQ52 voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account