Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Varkenswangen met appel

Varkenswangen met appel

minuten lezen

Stel je voor herfstochtend in het bos, overal eikels en kastanjes, wilde appels op de grond en zwijnen die dat allemaal heerlijk aan het kauwen zijn. Het varken en de appel, onlosmakelijk met elkaar verbonden, regent het te hard ga eens naar een oud kasteel, op schilderijen zie je daar speenvarkens met een appel in de mond. Appel fris zoet zuur kan zo goed met veel gecombineerd worden. En wangen, dat is een spier die heel veel heeft gewerkt, dus we hebben wel tijd nodig om te garen en mals te worden.

Wat eten we dan, gerookte en gestoofde varkenswangen met een appelglazen en hete bliksem (met twist). Als toetje appels in bladerdeeg van de BBQ.

Ingrediënten

- 1 Kg varkenswangen
- Porky's Rub
- Winterbier van Leffe
- Whisky Barrel Chunks
- 1 kilo Elstar
- Kaneelstokje
- 250 gram suiker
- Citroen
- Appelciderazijn
- Roomboter
- Franse mosterd
- Honing
- Tijm
- 1 kilo uien
- 1 kilo aardappels
- 1 kilo Elstar
- Peper en zout
- Gemalen laurier
- Gemalen koriander
- Gemalen gember

Bereiding

1. 24 uur van te voren de ontdooide varkenswangen marineren. Wij hebben deze vacuüm verpakt in de koelkast gelegd.
2. Appelmoes maken, schil en snij een kilo Elstar in kleine stukjes. In de pan, sap van 1 citroen er bij. Voeg ook de kaneel en de suiker toe, laat dit stoven. Als de appels gaar zijn dan zeven en wegzetten.
3. Vlees garen, bereidt de bbq voor op indirecte hitte, zorg dat de temperatuur rond de 120 graden is. Leg een paar chunks op de kolen en de wangen op het rooster, niet te dicht op de hittebron. Laat dit een uur of 3 tot 4 roken.
4. Hete bliksem met twist, snij de ui en smoor (ongeveer 30 minuten) deze aan in de Dutch Oven. Voeg van de kruiden 1 theelepel van elk toe en peper en zout. Snij en schil de kilo appels en voeg deze toe bij de uien. Schil ondertussen de aardappels en snij deze in kleine blokjes. Voeg deze vervolgens ook toe aan de uien. Klein beetje water toevoegen en de deksel op de pan doen. Na een half uur alles stampen, niet afgieten.
5. Zet de skillet ook indirect op de bbq en giet het flesje bier hierin zodat deze vast op temperatuur kan komen. Leg de wangen daarna in het bier. Laat dit nog een uur of 2 langzaam garen op de bbq
6. Haal de tijm van een paar takjes af en doe dit in een blender, voeg 1 eetlepel appelciderazijn toe, voeg ook 1 eetlepel mosterd toe, 2 eetlepels roomboter, 1 eetlepel honing en tenslotte 5 lepels van de zojuist gemaakte appelmoes. Meng dit in de blender.
7. Haal de wangen uit de skillet en leg ze op het rooster. Kwast ze rondom in met de glaze, na ongeveer 10 tot 15 minuten draaien en nogmaals insmeren met de glaze.
8. Doe de rest van de glaze door het bier in de skillet en meng dit tot een mooie jus. Als de wangen klaar zijn leg je ze hier in om te serveren op tafel.

Ik dronk hier een imperial stout bij die op whiskey vaten heeft gelegen.

 

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account