Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wildpoulet met paddenstoelen

Wildpoulet met paddenstoelen

minuten lezen

Wildpoulet geeft een winter associatie en iets met paddenstoelen. Wij koken graag met een associatie. Dus maakten we een bouillon van de wildpoulet, gebruikten deze bouillon en poulet voor een ragout, die in een zelfgemaakt Italiaanse bol ging. We maken van een deel bitterballen de luxe en van de rest van de bouillon een heldere paddenstoelensoep. Daar maken we paddenstoelen in bierbeslag bij. Heerlijk op zaterdagavond maar ook voor de winter best leuk.

Ingrediënten

- Frituurpan

Bouillon
- 500 gr wildpoulet (mix hert, wildzwijn en kangoeroe)
- 2 uien
- 7 wortels (die hadden we liggen) kan ook een winterpeen zijn
- Selderijzout
- 2 el Italiaanse kruiden
- 50 gr boter
- 2 paddenstoelen bouillonblokjes
- 2l water

Bitterballen
- 80gr boter
- 80gr bloem
- 350ml bouillon
- 150gr vulling
- 80ml ongeslagen slagroom
- 2 gelatine blaadjes
- Panko
- Bloem
- 4 eieren

Italiaanse bol
- 400 gr bloem
- 100 gr griesmeel (naturel)
- 7 gr droge gist
- 1 el olijfolie
- 10 gr zout
- 350 ml handwarm water
- 2 el Italiaanse kruiden

Paddenstoelensoep
- Rest van de bouillon
- Zakje gedroogd eekhoorntjesbrood
- 100 gr shitake
- 400gr kastanje champiginons
- 1 blokje paddenstoelenboulion

Ragout
- 75 gr boter
- 75 gr bloem
- 750ml bouillon
- 400 gr vulling
- 50ml ongeslagen slagroom
- 2 eierdooiers

Paddenstoelen in bierbeslag
- 400 gr kastanje champignons
- 125gr bloem
- 150ml Hertog Jan grand Prestige
- 1 ei
- 1 el olijfolie
- 1el Italiaanse kruiden
- 1el knoflookgranulaat

Bereiding

Om dit allemaal ongeveer gelijk op tafel te zetten ben je op bepaalde moment met alles bezig. We kiezen ervoor om het zo op te schrijven dat het chronologisch klopt. Bij iedere stap staat wel voor welk deel het is, waardoor je ook een keuze kunt maken welke gerechten je wel of niet bereidt.

Stap 1 (Bouillon)
- Zet een grote pan op een laag vuur, doe de boter in de pan.
- Snipper de uien en voeg deze aan de pan toe
- Snijdt de wortels net zo fijn als de gesnipperde ui (als je dat niet doet heb je in je ragout en bitterballen straks een halve wortel zitten) voeg deze ook aan de pan toe.
- Laat dit een beetje smoren

Stap 2 (bouillon)
- Zet het vuur hoog, voeg de kruiden en het selderijzout toe. Bak 1 minuutje mee
- Voeg de poulet toe en bak deze 2 minuten aan
- Voeg 2L water toe en de paddenstoelenbouillon
- Breng het geheel aan de kook en laat het 2 uren op het laagste vuur aanstaan met de deksel op de pan.

Stap 3 (Italiaansebol)
- Meng alle ingrediënten, behalve de kruiden, en kneed het geheel minimaal 10 minuten met de hand door elkaar.
- Kneed dan de Italiaanse kruiden erdoor.
- Laat het deeg in een kom afgedekt met een vochtige theedoek rijzen (ideaal 20 – 30 graden) (60 minuten)

Stap 4 (bouillon)
- Als het vlees gaar is (valt uit elkaar als je er iets met een vork op drukt), giet je de bouillon door een vergiet. Nu heb je de vulling voor de ragout en bitterballen in het vergiet en de bouillon in een pan. Meet van de bouillon de hoeveelheden af voor de Ragout en de bitterballen. De rest van de bouillon schenk je door een kaasdoek (kan ook een schone theedoek zijn). Hierdoor krijg je een hele heldere bouillon.

Stap 5 (bitterballen)
- Doe de gelatine blaadjes in een bakje met koud water. Smelt de boter in de pan en voeg dan de bloem toe, laat deze even 2 minuten mee garen, mag niet gaan kleuren. Ik zet alles klaar en blijf steeds met een garde doorroeren. Roer de bouillon er beetje bij beetje door, blijf steeds roeren tot het opgelost is. Na de bouillon, voeg je de vulling toe en roer dit er goed door. Dan de slagroom en als laatste de gelatine, deze lost als het goed is zo op in de warme bitterballen vulling.
- Stort de vulling in een bakje en dek af met huishoudfolie om een vel te voorkomen. De bitterballen vulling moet nu helemaal afkoelen.

Stap 6 (Italiaanse bollen)
- Verdeel het gerezen deeg in 6 bollen en bol deze mooi op en leg ze op een bakplaat, zo moeten ze nog ruimen een half uur door rijzen.

Stap 6 (paddenstoelen soep)
- Zet de rest van de bouillon op een laag vuur, snijdt de paddenstoelen in kleine stukjes en voeg dit samen met het bouillonblokje toe. Voeg water toe op basis van proeven. Onze soep had een hele diepe paddenstoelen smaak, als je daar niet zo van houdt kan je meer water toevoegen.

Stap 7
Dit is een beetje een tussen stap waarbij alles samen komt. Gelijker tijd alles warm op tafel krijgen dat is timing.
Zet klaar;
- Soep kommen
- Bordjes voor Italiaanse bol met ragout
- Serveer schaal voor champignons en bitterballen
Zet de oven op 220 graden en de frituur op 180 graden.

Stap 8 (ragout)
- Doe de boter en de bloem in een pannetje en laat het smelten en bakken, de bloem mag niet kleuren. Voeg al roerend de bouillon toe, wanneer alle bouillon is opgenomen voeg je de vulling toe. Aansluitend de slagroom als dit kookt zet je de warmtebron uit en voeg je al roerend de eidooiers toe.
- Laat dit rustig in de pan staan, het zal een beetje afkoelen maar de broodjes zijn ook warm straks.

Stap 9 (paddenstoelen in bier beslag)
- Maak het bierbeslag van de bloem, het bier, het ei, de olijfolie, de kruiden en knoflookgranulaat. , Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes.

Stap 10 (bitterballen)
- Zet drie kommen of diepe borden klaar, 1 met bloem, 1 met ei en 1 met panko. Vet je handen in met olie en maak van de bitterballen vulling ballen en leg deze even apart.

Stap 11 (italiaanse bollen)
- Zet een bak met water in de oven en de bakplaat met bollen ongeveer 15 – 18 minuten

Stap 12 (Bitterballen)
- Doe de bitterbal door de bloem, door het ei en dan door de panko. Dan meteen in de hete olie. Vul de frituurpan niet te veel. Anders koelt de olie te hard af en zuigt de bitterbal zich vol met olie.
- Schep de bitterballen uit de pan als deze mooi bruin zijn. De vulling is al gaar dus gaat goed. Herhaal dit tot alle bitterballen gebakken zijn.

Stap 13 (paddenstoelen in bierbeslag)
- Haal de champignons door het beslag en leg ze in de olie. Haal ze er uit als het beslag mooi bruin is gekleurd en herhaal dit tot de champignons op zijn.

Stap 14 (Italiaanse bollen)
- Haal de bollen uit de over en laat ze heel even afkoelen (tot je het kapje er vanaf kan snijden)
- In tussentijd kan je de soep opscheppen bijvoorbeeld
- Snijdt het kapje van de Italiaanse bol en hol deze uit. Deze stukjes brood zijn heerlijk om mee te dopen in de ragout. Vul alle bollen met ragout.

Bieradvies: Eet met een Winterbiertje van Leffe, past heerlijk bij de winterse smaken.

 

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

 

 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account