Heerlijke rendier roast met een jasje van kruiden en een heerlijke ‘snelle’ saus van blauwe bessen. Gebakken aardappels van de kamado en als groent hadden wij er rode kool bij uit de vriezer. Dit is zo’n gerecht wat best eenvoudig is om te maken maar toch snel een luxe uitstraling heeft.
Ingrediënten
- 500 Gram Rendier biefstuk
- Grof zout
- Gele mosterd
- Rozemarijn
- Peterselie
- Tijm
- 1 kg kruimige aardappels
- Rode kool uit de vriezer
Voor de saus
- 150 gram blauwe bessen
- 1 el appelazijn
- 1 el aardbeienjam
- 1 el Honing
- 1 tl uien poeder
- 1 tl gerookte paprika poeder
- ½ tl Gemberpoeder
- tabasco naar smaak
- peper en zout
Bereidingswijze
- Dep het rendier goed droog en bestrooi rondom met grof zout, laat dit zo 1 uur staan op kamer tempratuur.
- Hak alle kruiden fijn en meng ze met elkaar
- Spoel het rendier af en dep goed droog. Smeer het vervolgens rondom in met mosterd en plak daar de kruiden op.
- Leg het rendier op indirecte hitte op de BBQ van 200 graden. Draai deze na een minuut of 10 een keer om. Laat het rendier liggen tot het een kerntempratuur bereikt van 55 graden. Pak het vlees in om te lagen rusten.
- Schil en kook de aardappels, snijdt ze in grove stukken, leg ze op een bakpapiertje in de BBQ indirecte warmte, wij gebruikten de planca, maar gietijzeren pan kan ook. Giet over de aardappels een flinke scheut olijf olie. Laat ze bakken tot ze een krokant jasje hebben.
- Verwarm de rode kool volgens voorschrift.
- Voor de saus doe je de blauwe bessen, azijn, jam en honing in een steelpan en breng het geheel aan de kook. Voeg daar de uienpoeder, gerookte paprika poeder en gemberpoeder aan toe en laat het 5 minuten stevig doorkoken.
- Pureer de saus met een staafmixer en voeg vervolgend na smaak tabasco, peper en zout toe, laat het geheel inkoken tot dikke jus.
- Snijdt voor serveren de Rendierroast aan.
Bier tip: Een Hefe Weizen, een mooi vol maar ook zacht bier dat perfect aansluit bij die mooie volle wildsmaak.
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.