Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wildzijn nek op de bbq

Wildzijn nek op de bbq

minuten lezen

Ingrediënten

- 1100 gram wildzwijn nek
- Pork rub
- Paar blokjes appelrookhout
- Halve liter Weizen (een Erdinger)
- Plantenspuit (of iets soortgelijks)
- 2 el Basterdsuiker
- 2 Cups Ketchup
- 1 el Zonnebloemolie
- 2 el Appelstroop
- 1 tl Gerookte paprikapoeder
- 1 el Dijon mosterd
- 2 granny smith
- 2 rode uien
- Peper en zout
- 1 peen
- Afbakstokbrood
- Vleesklauwen

Bereiding

1. Snij de wortel jullienne, doe deze in een pot. Verwarm in een pan het volgende totdat de suiker is opgelost, 1 deel suiker, 1 deel azijn en 1 deel water. Doe dit daarna bij de pot met wortel in en laat het afkoelen.
2. Steek de bbq aan en richt op een temperatuur tussen de 110 en 130 graden
3. Rub ondertussen de nek in en laat de rub rustig intrekken. Gebruik de helft van het bier om de nek te injecteren, de andere helft doe je in een plantenspuit en hiermee bespuit je het vlees regelmatig tijdens het roken. Gril de nek even aan alle kanten mooi dicht boven het directe vuur. Daarna leg je hem indirect, het rookhout op de kolen, en rustig laten garen tot een temperatuur van ongeveer 62 graden. Hierna pak je het vlees in aluminiumfolie in om het even te laten rusten.
4. Maak ondertussen ook vast de saus. Snij de ui en appel in kleine stukjes, bak eerst de ui aan in de pan met de zonnebloemolie en voeg daarna ook de appel toe. Laat dit rustig doorgaren. Voeg daarna de overige ingredienten (basterdsuiker, mosterd, appelstroop, ketchup, paprikapoeder en peper en zout) toe voor de saus, breng dit aan de kook. Als de saus gekookt heeft zet je de pan op laag vuur en laat je het rustig doorsudderen.
5. Bak het stokbrood ondertussen af. Nadat het vlees 15 tot 30 minuten heeft gerust pak je de vleesklauwen en pul je het vlees in mooie kleine stukjes.
6. Beleg een broodje met wat vlees, de saus en daarover heen wat sliertjes granny smith en gepickelde wortel.

 

Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account