Wildzwijn steak heel hard grillen met veel hitte. Dat betekend lekker snel klaar. Geen ingewikkelde rubs maar gewoon peper en zout. En dan met een goede en ook snelle saus. Heerlijk om met gebakken aardappels en gekookte worteltjes bij te eten.
Ingrediënten
- Wildzwijn steaks
- Olijfolie
- Peper en zout
Voor de saus
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 el Balsamico azijn
- 2 el bruine suiker
- 150 gram blauwe bessen (vriezer is prima)
- 200 ml jus (maak ik vaak in grote porties of gebruik instant jus)
Bereiding
1. Snipper de ui en fruit deze in een beetje olijfolie, voeg een uitgeperste knoflook toe.
2. Voeg de balsamico en suiker toe en als deze opgelost zijn de blauwe bessen.
3. Als laatste voeg je de jus toe, deze kan nu pruttelen tot de rest klaar is.
4. Maak de hitte bron voor de steak zo warm als mogelijk, wij gebruikten de sizzle zone van de BBQ.
5. Dep de steak droog, doe peper en zout aan een zijde en dan een heel klein beetje olijfolie.
6. Leg de steak op die kan op de hitte bron 4 minuten, doe ondertussen peper, zout en olijfolie op de andere kant.
7. Draai de steak om 3 minuten op de andere zijde
8. Haal de steak van de hitte bron en pak hem in aluminium folie en laat het 5 minuten rusten.
9. Serveer de steak met gebakken aardappels en worteltjes
Bieradvies: Drink het met een mooie IPA erbij!
Met dank aan paul_bierenbbq voor het recept.