Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wildzwijn stoof met rode wijn

Wildzwijn stoof met rode wijn

minuten lezen

Ingrediënten

- 1 kg wildzijn stoofvlees, in stukjes 
- 2 uien, in halve ringen gesneden
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 winterpeen, in stukken gesneden (ong. 2 cm)
- 4 el extra vierge olijfolie
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 el suiker
- 500 ml rode wijn
- 2 el bloem
- 250 gram kastanje champignons, grof gesneden 
- 1 el sambal badjak
- 2 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder 
- 1 el gedroogde Italiaanse kruiden 
- Vers gemalen zwarte peper en zout
- 1 courgette, in blokjes 
- Roomboter
- Olijfolie

Bereiding

1. Meng het vlees met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zout, 4 el olijfolie extra vierge, gedroogde Italiaanse kruiden, paprikapoeder, kerriepoeder en sambal badjak (laat het vlees minimaal een half uurtje marineren).
2. Verhit een scheutje olie en een klont roomboter in een stoofpan. Bak het vlees in porties kort rondom goudbruin aan.
3. Haal het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet de uien met de knoflook en de wortel. Voeg het vlees weer toe en bak dan de tomatenpuree kort mee. Bestrooi vervolgens met 2 el bloem en bak dit tevens kort mee.
4. Voeg de rode wijn, tomatenblokjes en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en laat de stoof 3,5 uur zachtjes stoven. Voeg dan de champignons en courgette toe en laat nog eens een half uurtje stoven.
5. Haal de deksel dan van de pan zodat de saus iets kan indikken. Breng eventueel verder op smaak met vers gemalen zwarte peper en/of zout.

Tips
- Maak de stoof een dag van te voren klaar. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
- Wil je een dikkere saus dan kan je ook altijd een klein maïzena papje toevoegen

 

Met dank aan Familie over de Kook

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account