Ingrediënten
Bereiding
1. Meng het vlees met een flinke snuf vers gemalen zwarte peper, zout, 4 el olijfolie extra vierge, gedroogde Italiaanse kruiden, paprikapoeder, kerriepoeder en sambal badjak (laat het vlees minimaal een half uurtje marineren).
2. Verhit een scheutje olie en een klont roomboter in een stoofpan. Bak het vlees in porties kort rondom goudbruin aan.
3. Haal het vlees uit de pan en fruit in het overgebleven vet de uien met de knoflook en de wortel. Voeg het vlees weer toe en bak dan de tomatenpuree kort mee. Bestrooi vervolgens met 2 el bloem en bak dit tevens kort mee.
4. Voeg de rode wijn, tomatenblokjes en suiker toe. Roer alles goed door elkaar en laat de stoof 3,5 uur zachtjes stoven. Voeg dan de champignons en courgette toe en laat nog eens een half uurtje stoven.
5. Haal de deksel dan van de pan zodat de saus iets kan indikken. Breng eventueel verder op smaak met vers gemalen zwarte peper en/of zout.
Tips
- Wil je een dikkere saus dan kan je ook altijd een klein maïzena papje toevoegen
Met dank aan Familie over de Kook