Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Chateaubriand Blonde d'Aquitaine

37,59 33,83

De chateaubriand wordt gesneden van de hele ossenhaas van het Blonde d'Aquitaine rund en is een dunne spier die op de lende wervels ligt. De chateaubriand is volledig ontdaan van het vlies, zodat deze gebruiksklaar is

Op voorraad (4)
- +
Kiyoh1800+ klanten geven ons een 9.5 op Kiyoh
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Chateaubriand Blonde d'Aquitaine

Over Chateaubriand Blonde d'Aquitaine

Het vlees van een Blonde d'Aquitaine is fijn van structuur en bijzonder mals. Mede door de zeer goede verhoudingen tussen vlees, vet en beenderen, is het vlees geliefd bij de betere Gastronomie. In Franse restaurants krijgt het vlees van de "Blonde" de hoogste waardering.

Hoe te bereiden?

De chateaubriand leent zich uitstekend om als braadstuk in zijn geheel te braden in een braadpan/slee i.c.m. de oven of op de barbecue.

Algemene bereiding:

  1. Ontdooi de Chateaubriand in de koelkast gedurende 24 uur.
  2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 1 uur voor bereiding).
  3. Licht insmeren met een paar druppels olie (2de persing olijfolie of arachideolie).
  4. Breng kort van tevoren op smaak met zout.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  6. Laat de (grill)pan gloeiend heet worden.
  7. Schroei het vlees rondom aan tot een mooie bruine kleur ontstaat (ongeveer 2 tot 3 minuten).
  8. Plaats in een ovenschaal in een voorverwarmde oven voor. Voor een braadstuk van 500 gram raden wij aan: 10 minuten of tot een kern van 55-58 graden voor “medium”.
  9. Laat het vlees rusten op een lauwwarm bord onder een theedoek voor minimaal 8 minuten.

Het Blonde d'Aquitaine ras

Het Blonde d'Aquitaine ras is van origine afkomstig vanuit Frankrijk. Het is een modern Frans ras van grote runderen. Het werd in 1962 gecreëerd door drie blonde rassen van Zuidwest-Frankrijk, de Blonde des Pyrénées, de Blonde de Quercy en de Garonnaise, samen te voegen. Sinds ongeveer 1970 wordt het speciaal voor de rundvleesproductie selectief gefokt.

Deze chateaubriand is:

- Van grasgevoerde Blonde d'Aquitaine runderen
- 21 dagen gerijpt in het vacuüm voor de beste smaak
- Hand gesneden in onze eigen slagerij   

Chateaubriand Blonde d'Aquitaine koop je bij online slager LeJean

Bestel eenvoudig jouw favoriete stukken vlees online. Bij besteding van €65,- is de verzending helemaal gratis. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Heb je een vraag en/of opmerking over één van onze producten? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31(0)702017034

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1080102
  • Herkomst: Nederland
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €79,99
  • Samenstelling: 100% rundvlees
LeJean Chateaubriand Blonde d'Aquitaine
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account