Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Chuck Eye Steak Black Angus

16,89

De chuck eye wordt ook wel riblap genoemd en is een goedbewaard geheim. Het lijkt namelijk op de ribeye, maar dan goedkoper! Deze chuck eye steak komt van graangevoerde Australische Black Angus runderen.

Niet op voorraad
- +
Kiyoh1800+ klanten geven ons een 9.5 op Kiyoh
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Chuck Eye Steak Black Angus

Over de chuck eye steak

De chuck eye steak lijkt op een ribeye, maar is een stuk voordeliger. Niet zo gek dat dit stuk vlees ook wel de poor man's ribeye wordt genoemd. De ribeye steak wordt gesneden uit de zesde tot twaalfde rib van de rund, en de chuck eye steak komt van de vijfde rib. Het zit dus echt naast elkaar; vandaar dat het ook relatief veel op elkaar lijkt. Maar de chuck eye steak is - in tegenstelling tot de ribeye - ook geschikt voor een langzame bereiding. De chuck eye steak is dus een veelzijdig, lekker en betaalbare steak. 

Waar komt de chuck eye steak vandaan?

De chuck eye komt van graangevoerde Black Angus runderen uit Australië. Doordat de runderen minimaal 100 dagen met graan zijn gevoerd, krijgt het vlees een extra mooie marmering. Dit maakt het stuk vlees van smaak. 

De chuck eye steak bereiden

Hoewel de chuck eye lijkt op een ribeye, raden we het wel aan om deze stukken vlees anders te bereiden. De chuck eye steak is niet alleen lekker om (kort) te bereiden op de barbecue, maar ook om langzaam te garen. Maak bijvoorbeeld boeuf bourguignon met een lekkere chuck eye steak. Je vindt het recept hier.  

Bereiding op de bbq
1. Haal de steak minimaal 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat de steak een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen. 
2. Bereid de barbecue voor op 120 °C indirect grillen.
3. Marineer de chuck eye steak met een lekkere dry rub, zoals Beef BBQ Chief van Natural Spices. Maar je kunt er ook voor kiezen enkel een goede hoeveelheid zout en peper te gebruiken.
4. Leg de steak op de bbq en steek een kernthermometer in het vlees om de kerntemperatuur in de gaten te houden. Gaar tot een kerntemperatuur van 35 °C.
5. Maak de bbq klaar voor direct grillen (200 °C).
6. Grill de chuck eye steak tot een kerntemperatuur van 50 °C (gaar de steak langer door als je de steak liever medium rare of medium hebt).
7. Laat de steak vervolgens zo'n 5 minuten in aluminiumfolie rusten totdat de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Houd als kerntemperatuur 52 °C aan voor rare, 56 °C voor medium rare en 60 °C voor medium gaarheid.

Bestel eenvoudig bij LeJean

Wist je dat je bij online slager LeJean zelf je bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Je bestelling wordt verzonden in een recyclebare en biologisch afbreekbare koelbox. De koelelementen in deze box zijn gemaakt van gerecycled papier. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 1010113
  • Herkomst: Australië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €25,99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees
LeJean Chuck Eye Steak Black Angus
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
JV
joep van der steegt Geplaatst op 02/10/2019

idd alleen lekker met heel veel peper en zout , vlees is wel lekker mals .

M
Marc Geplaatst op 11/02/2019

Paar stukjes aangeschaft van deze chuck eye.

Indirect verwarmd tot 52graden toen direct afgeschroeid met een medium-rare tot medium resultaat.

Smaak was perfect met alleen peper en goed zout.

Er zit wat grover vet in, veel smaak en erg mals.

Onderling wel veel verschil in stukken qua hoeveelheid dik vet vandaar 4 sterren.

Overal zeer aan te raden en ik koop dit vlees zeker vaker bij Lejean.

Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account