Over de chuck eye steak
De chuck eye steak lijkt op een ribeye, maar is een stuk voordeliger. Niet zo gek dat dit stuk vlees ook wel de poor man's ribeye wordt genoemd. De ribeye steak wordt gesneden uit de zesde tot twaalfde rib van de rund, en de chuck eye steak komt van de vijfde rib. Het zit dus echt naast elkaar; vandaar dat het ook relatief veel op elkaar lijkt. Maar de chuck eye steak is - in tegenstelling tot de ribeye - ook geschikt voor een langzame bereiding. De chuck eye steak is dus een veelzijdig, lekker en betaalbare steak.
Waar komt de chuck eye steak vandaan?
De chuck eye komt van graangevoerde Black Angus runderen uit Australië. Doordat de runderen minimaal 100 dagen met graan zijn gevoerd, krijgt het vlees een extra mooie marmering. Dit maakt het stuk vlees van smaak.
De chuck eye steak bereiden
Hoewel de chuck eye lijkt op een ribeye, raden we het wel aan om deze stukken vlees anders te bereiden. De chuck eye steak is niet alleen lekker om (kort) te bereiden op de barbecue, maar ook om langzaam te garen. Maak bijvoorbeeld boeuf bourguignon met een lekkere chuck eye steak. Je vindt het recept hier.
Bereiding op de bbq
1. Haal de steak minimaal 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat de steak een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen.
2. Bereid de barbecue voor op 120 °C indirect grillen.
3. Marineer de chuck eye steak met een lekkere dry rub, zoals Beef BBQ Chief van Natural Spices. Maar je kunt er ook voor kiezen enkel een goede hoeveelheid zout en peper te gebruiken.
4. Leg de steak op de bbq en steek een kernthermometer in het vlees om de kerntemperatuur in de gaten te houden. Gaar tot een kerntemperatuur van 35 °C.
5. Maak de bbq klaar voor direct grillen (200 °C).
6. Grill de chuck eye steak tot een kerntemperatuur van 50 °C (gaar de steak langer door als je de steak liever medium rare of medium hebt).
7. Laat de steak vervolgens zo'n 5 minuten in aluminiumfolie rusten totdat de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Houd als kerntemperatuur 52 °C aan voor rare, 56 °C voor medium rare en 60 °C voor medium gaarheid.
Bestel eenvoudig bij LeJean
Wist je dat je bij online slager LeJean zelf je bezorgdag kunt kiezen? En als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het vanavond al in huis hebben! Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Je bestelling wordt verzonden in een recyclebare en biologisch afbreekbare koelbox. De koelelementen in deze box zijn gemaakt van gerecycled papier. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1010113
- Herkomst: Australië
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €25,99
- Samenstelling: 100% Rundvlees