Over de Côte de Boeuf
De Côte de Boeuf is vol van smaak en heeft een duidelijke vetstructuur. Het vlees komt van de laatste zes ribben van het rund, ook wel ribrack genoemd. Het vlees zit aan de voorkant van de rug en zit vast aan de lende. Het vlees is zachter dan dat van de lende, omdat de voorkant vaak minder is gespierd en daardoor zachter is.
De Côte de Boeuf bevat nog het bot. Vlees met bot geeft een extra dimensie qua smaak aan het vlees. Een Côte de Boeuf is een groter en zwaarder stuk vlees. Dit maakt het een ideaal stuk vlees om met bot te bereiden. Op de plek tussen het bot en het vlees gaat het collageen namelijk oplossen. Dit geeft een prachtige smaak af aan het vlees.
Deze Côte de Boeuf weegt zo'n 1000 gram en is daarom goed geschikt om met 2 tot 3 personen van te eten.
Waar komt de Côte de Boeuf vandaan?
Deze Côte de Boeuf komt van grasgevoerde runderen uit Ierland. Hier grazen ze bijna het hele jaar buiten op de grote landschappen. Doordat de runderen met enkel gras eten, groeien ze langzaam op en bevat het vlees meer Omega-3 dan graangevoerd vlees.
Algemene bereidingstips
De Côte de Boeuf is ideaal om te bereiden op de barbecue. Hiermee maak je zeker indruk!
1. Ontdooi de Côte de Boeuf in de koelkast 24 uur voor bereiding
2. Haal het vlees minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast.
3. Zorg ervoor dat de temperatuur van de barbecue ongeveer 120 °C is en steek een kerntemperatuurmeter in het vlees (let op: niet tegen het bot aan).
4. Haal het stuk vlees van het rooster als het een temperatuur heeft van 50 °C.
5. Leg de Côte de Boeuf in aluminiumfolie en breng de bbq naar zo'n 250-300 °C.
3. Als de bbq heet is, schroei dan beide kanten van het vlees 2-3 minuten per kant dicht.
4. Haal het vlees van de bbq en laat het 10 minuten rusten in aluminiumfolie.
5. Pak een goed scherp mes en snijd het stuk vlees in mooie dunnen plakken.
6. Bestrooi met wat extra vers gemalen peper en wat fleur de sel.
Tip: serveer de Côte de Boeuf met bieslook-peterselie boter. Het recept vind je hier.
Kerntemperaturen
We raden het aan om de Côte de Boeuf niet verder te garen dan medium (60 °C). Wil je meer weten over kerntemperaturen van rundvlees? Klik dan hier.
Côte de Boeuf kopen bij LeJean
Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €65? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling af te halen in ons vleesatelier. Dit is atlijd gratis. We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31(0)702017034. We staan elke werkdag voor je klaar.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1060103
- Herkomst: Ierland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 38.99
- Samenstelling: 100% Rundvlees