Over de diamanthaas Black Angus
De diamanthaas is afkomstig uit het voorste deel van de rund, gelegen tussen de schouders. Het betreft geen spier die intensief wordt gebruikt, wat resulteert in een laag vetgehalte en een delicate textuur. Hierdoor is de diamanthaas even zacht en mals als de ossenhaas. Elke verpakking bevat1 diamanthaas. Houd er rekening mee dat er nog een dun vliesje op de diamanthaas kan zitten, dat eenvoudig te verwijderen is met behulp van een scherp mes.
Waar komt de naam vandaan?
Waarom heet een diamanthaas een diamanthaas? Met een beetje creativiteit kun je de vorm van een diamant in dit stuk vlees zien. Misschien is het je al opgevallen dit stuk vlees verschillende namen heeft. Diamanthaas, petit tender, teres major en jodenhaas zijn allemaal hetzelfde stuk vlees. Jodenhaas dankt zijn naam aan de vroegere joodse spijswetten. Joden die koosjer eten mogen geen vlees uit de achterpoot van een rund. Omdat de diamanthaas uit de voorpoot komt, is het een perfect alternatief voor de ossenhaas of biefstuk.
Waar komt de diamanthaas vandaan?
Deze diamanthaas komt van graangevoerde Black Angus runderen uit Australië. De runderen hebben hier toegang tot veel water en ze krijgen natuurlijke voeding, zonder groeibevorderende toevoegingen. De combinatie van natuurlijke voeding en graan resulteert in de mooie marmering, verfijnde smaak en mals vlees. Op zoek naar een lekker recept voor de jodenhaas? Bekijk dan hier ons recept met chimichurri.
De bereiding
Bereid je voor op een culinair avontuur met onze diamanthaas! Hier zijn vijf eenvoudige stappen om dit prachtige stuk vlees tot in perfectie te bereiden:
1. Haal de diamanthaas minimaal 1 uur voor bereiding uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
2. Verwarm de oven voor op 180 °C.
3. Bestrooi het vlees licht met zout en smeer het eventueel in met een paar druppels olijfolie.
4. Schroei de diamanthaas rondom aan tot er een mooie bruine kleur ontstaat en plaats hem voor 6 tot 8 minuten in de voorverwarmde oven (dit resulteert in een steak die gegaard is als rare).
5. Laat het vlees nog 10 minuten onder een theedoek rusten voor je ‘m aansnijdt.
Meer weten over de diamanthaas?
Heb je behoefte aan meer tips of heb je andere vragen? Neem dan telefonisch of via e-mail contact met ons op te nemen. Bel naar +31(0)702017034 of stuur een e-mail met je vraag door naar [email protected]. Eventueel is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van de chatfunctie. We zullen al je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Bestel vandaag nog jouw biefstuk op LeJean.nl en geniet van een mals stuk vlees.
De diamanthaas is van Halal geslachte runderen.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1010110
- Herkomst: Australië
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €35,99
- Samenstelling: 100% Rundvlees