Over de eland steak
Deze biefstuk komt van de bout van de eland. Elandvlees is malser in vergelijking met rundvlees en heeft een heerlijke, volle wildsmaak. Het elandvlees wordt 4 tot 7 dagen gerijpt om het extra mals en smaak te geven. Wist je dat elandvlees een gezond alternatief is voor wie een vet-, cholesterol- of caloriearm dieet moet volgen? Het is mals, lekker, gezond én mager (minder dan 2% vet). Dit elandvlees bevat geen conserveermiddelen, antibiotica of andere groeihormonen.
Waar komt de eland steak vandaan?
Elanden leven niet alleen in Zweden, Noorwegen en Finland, maar ook in Noord-Rusland en delen van Siberië. Deze steaks komt van wilde Zweedse elanden. In de zomer eten de elanden gras, kruiden en bladeren. In de winter eten ze vooral mos met heide en kraaienbessen. Door deze voeding is het vlees zeer rijk aan voedingsstoffen en gezond. De jacht in Scandinavië is sterk gereguleerd en het aantal elanden wordt hoog en stabiel gehouden met ongeveer 250.000 dieren. Dit maakt Zweden het land met de dichtste elandenpopulatie ter wereld. Eén verpakking bevat twee hele steaks.
Voedingswaarde Eland steak per 100 gram
Algemene bereidingswijze
De eland steak is prachtig wildvlees om te serveren als hoofdgerecht en ook nog eens eenvoudig te bereiden. De Elandsteak lijkt veel op de runderbiefstuk, dus we raden aan om hem direct in een koekenpan of grillpan op hoog vuur te bakken. Gaar de elandsteak niet te lang, wij zijn van mening dat deze steak op zijn lekkerst is als je 'm rare of medium rare bereidt.
Het is belangrijk om de elandsteak voorafgaand aan de bereiding op kamertemperatuur te laten komen. Voor een bereiding in de grillpan zet je ten eerste de pan op groot vuur. Op het moment dat deze goed verwarmd is sprenkel je het vlees aan beide zijden met olijfolie. Bak het vlees vervolgens per kant is 2 minuten bruin op hoog vuur. Hierdoor zal er een stevige en smakelijke ‘bite’ ontstaan. Laat het vlees 5 minuten rusten en combineer met een rijke wijn Elandenvlees is rijk en vol van smaak.
Tip: combineer de eland biefstukken met wijn, zoals Cabernet Sauvignon, Amarone, Sangiovese of Malbec.
Heb je een vraag?
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je nog meer informatie zou willen over ons assortiment. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op. Dit is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk. Iedere werkdag staan wij klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] . Wij beantwoorden graag al je vragen.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 5060101
- Herkomst: Scandinavië
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 64.99
- Samenstelling: 100% Eland