Over de hele fazant
Geniet van de voortreffelijke smaak van wilde fazanten, waarbij de rijke mix van bessen en kruiden gedurende hun hele leven hun karakteristieke aroma toevoegt. Het lichtbruine, magere vlees van de fazant onderscheidt zich door zijn unieke textuur en smaak. Om ervoor te zorgen dat het borstvlees niet te droog wordt, wordt het vaak behoedzaam omwikkeld met vetspek, een ambachtelijke techniek die bekend staat als barderen.
Fazant, naast zijn magerheid, is een voedzame bron van ijzer en eiwitten, waardoor het een gezonde keuze is. Met zijn veelzijdigheid dient de hele fazant als een voortreffelijk alternatief voor kip, en een panklare fazant is direct klaar voor gebruik, rechtstreeks de oven in. De smaak van fazant laat zich uitstekend combineren met een scala aan kruiden en specerijen, waaronder laurier, cayennepeper, kruidnagel, knoflook, jeneverbessen, prei, citroengras, ui, zwarte en witte en groene peperkorrels, paprika, rozemarijn, salie en tijm.
Met een gewicht dat varieert tussen 600 en 900 gram, voorziet een hele fazant ruimschoots in de behoeften van drie personen. Ontdek de eenvoudige bereiding en de heerlijke smaak van onze hele fazant, en voeg een vleugje verfijning toe aan je culinaire ervaring.
Algemene bereidingswijze
Een panklare Fazant is een zeer magere vogel en drogen snel uit tijdens de bereiding, het is daarom erg belangrijk om de Fazant niet te lang te verhitten, omdat dit de smaak en malsheid van het product zal verminderen. Om te voorkomen dat de vogel uitdroogt tijdens de bereiding, kun je doorregen spek op de borst en poten leggen van de fazant.
- Laat de fazant 12 uur voor bereiding in de koelkast ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Kruid de fazant naar keuze en wrijf in met olijfolie
- Bedek de magere delen (borst en bout) met doorregen spek.
- Zet de fazant in een ovenschaal en in de warme oven voor ca 20 minuten bedruip regelmatig
- Zet de oven na 20 minuten terug op 180 °C
- Gaar nog 35 - 40 minuten terwijl u regelmatig bedruipt.
- Verwijder 15 minuten voor het einde van de bereiding het spek zodat het vel krokant wordt.
- Haal de fazant uit de oven en dek af met aluminiumfolie en laat minstens 10 minuten rusten alvorens te serveren.
Tip: Serveer met gebakken aardappelen, seizoensgroenten en jus.
Op zoek naar een lekker recept? Klik hier voor een recept met fazant in chili- en tomatensaus. Gemaakt door Chef Norman Musa!
Eenvoudig thuisbezorgd
Wil je meer weten over de hele fazant? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bellen via +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. Bestel vandaag nog het lekkerste wildvlees en ga voor een culinaire beleving. Wanneer je vóór 10.30 uur bestelt, kan je je bestelling vanavond al in huis hebben. Zo kun je morgen al aan de slag met de bereiding van je diner.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7040101
- Herkomst: Verenigd Koninkrijk
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: € 17,32
- Samenstelling: 100% Fazantenvlees