Over de ganzenlever
Ganzenlever is een echte delicatesse. Helaas dreigt deze oude delicatesse te verdwijnen door het dierenleed. Eet jij ook geen ganzenlever meer vanwege het dierenleed? Dan is deze ganzenlever van Foie Royale het perfecte diervriendelijke alternatief.
In het Frans wordt ganzenlever foie gras d'oie genoemd. De warme ganzenlever smelt op je tong, maar ook koud is ganzenlever een genot.
Waar komt ganzenlever vandaan?
Onze ganzenlever komt van Foie Royale. In tegenstelling tot veel andere bedrijven, wordt deze ganzenlever wél ethisch en diervriendelijk geproduceerd. We besparen je de details over de 'traditionele' manier van ganzenlever, maar we vertellen je graag hoe het anders kan.
Foie Royale heeft een bijzondere techniek ontwikkeld om van niet-dwanggevoerde dieren een geweldige ganzenlever te maken. Hoe ze dat doen? De dieren krijgen op natuurlijke wijze voeding en hebben alle vrijheid op de boerderij. Na de slacht blijft er een mooi, natuurlijke ganzenlever over. De ganzenlever wordt vervolgens geperst met dier-eigen vet. Het vet en de lever smelten samen en dat zorgt voor een heerlijke ganzenlever van mooi formaat. Deze ganzenlever is niet te onderscheiden van foie gras. Geen dwangvoeding, geen ganzen met een tienvoudige lever, geen dierenmishandeling. Gewoon zoals het hoort. Zonder toevoegingen en zonder onnodige apparaten. Het heeft niet voor niets het 'Animal-Friendly No Force-Feeding'-keurmerk. Dat maakt deze ganzenlever nét wat lekkerder.
Afmeting en doorsnee
De Foie Royale ganzenlever is verpakt in een plastic "worstdarm" en is van clip tot clip circa 15cm lang. De doorsnee van de worst is ca 2,5cm, (20 eurocent munt)
Hoe te gebruiken?
Wist je dat ganzenlever hartstikke lekker is op een toastje? Dat kan zowel warm als koud. Of gebruik ganzenlever om te pocheren of blenden. Talloze mogelijkheden! En altijd een delicate smaak.
Ingrediënten
Ganzenvet, ganzenlever, water, Witte port, Armagnac, suiker, peper; Antioxidanten: sodium ascorbaat, Conservering: sodium nitriet.