Confit de canard
Confit de canard, ook wel eendenbout genoemd, is een klassiek Frans gerecht dat steeds populairder aan het worden is in Nederland. Dit eendenvlees staat bekend om het knapperige randje, maar is tegelijkertijd heerlijk mals. De smaak is intens en niet te vergelijken met ander vlees uit ons assortiment. Wil jij nu ook eens een typisch Frans vleesgerecht zelf ervaren? Bestel confit de canard dan vandaag nog bij online slagerij LeJean.
Wat is confit de canard precies?
Wanneer je bekend bent met de Franse keuken zal confit de canard je niet onbekend in de oren klinken. Dit gerecht staat namelijk op de menukaart van menig Frans restaurant en vooral in West- en Zuid-Frankrijk is dit gerecht al jarenlang enorm populair. Hiernaast profiteer je tevens van het voordeel dat het gerecht op een eenvoudige manier te bereiden is, waardoor het voor vrijwel iedereen mogelijk wordt om een smakelijk vlees van gevogelte op tafel te zetten. Binnen ons assortiment kan je zowel terecht voor de aanschaf van verse eendenbouten, maar hiernaast is het ook mogelijk om te kiezen voor eendenbouten uit blik. De eendenpoten in blik worden geconserveerd in eendenvet en hebben een unieke smaak.
De smaak van confit de canard
Heb je nog nooit confit de canard gegeten? Dan ben je waarschijnlijk enorm benieuwd naar de smaak van dit vlees. Hier vertellen we je dan ook graag wat meer over. De smaak van eendenbouten is namelijk enorm krachtig en dit komt doordat het vlees over laag met vet beschikt. Wij kunnen je dan ook verzekeren dat wanneer je dit gerecht eenmaal hebt geproefd, je de smaak niet snel zal vergeten. Wel willen we vooraf aangeven dat het hier gaat om een typisch Franse smaak. Indien je het vlees voor de eerste keer wilt proberen raden wij je aan om confit de canard uit blik te bereiden. Deze bereiding is namelijk bijzonder eenvoudig en de smaak doet niet veel onder aan verse eendenbouten.
De bereiding
Binnen ons assortiment heb je zowel de keuze uit verse eendenbouten als eendenbouten uit blik. Indien je op zoek bent naar een gerecht wat op een eenvoudige manier te bereiden raden wij je aan om voor de variant uit blik te kiezen. Dit vlees is namelijk eenvoudig op te warmen en in dit geval dien je alleen het overtollige vet te verwijderen. Warm de eendenbouten op in de oven (200 ºC) en zet de eendenbouten voorafgaand aan de bereiding zo’n 10 minuten in warm water. Dit zal er namelijk voor zorgen dat het gestolde vet zal smelten, waardoor de confit de canard weer net wat smakelijker wordt. Maak het blik vervolgens open en leg de eendenbouten met het vel naar boven in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal zo’n 10 tot 15 minuten in de oven en grill de eendenbouten tot slot 5 minuten af. Dit laatste zal zorgen voor een heerlijk knapperig randje.
Indien je verse eendenbouten wilt bereiden kan dit eenvoudig in de koekenpan. Zorg er altijd voor dat het vlees ontdooid is voor de bereiding. Bestrooi de eendenbouten vervolgens met kruiden naar keuze en bak de eendenbouten rondom goed bruin. Blus de bouten met vocht en stoof voor ongeveer 90 minuten op een lage temperatuur.
Vragen of opmerkingen?
Heb je vragen of opmerkingen met betrekking tot de confit de canard uit ons assortiment? Neem dan contact op met onze klantenservice en stel al je vragen of geef je opmerkingen door. Onze medewerkers zijn in staat om al je vragen te beantwoorden en kunnen je tevens voorzien van advies op maat. Bel naar +31 (0)70 201 7034, stuur een e-mail naar [email protected] of maak gebruik van de chatfunctie op onze website. Wij voorzien je graag van alle informatie die je nodig hebt over confit de canard.