Gevulde kalkoen
Een gevulde kalkoen op tafel zetten? Dat is altijd een goed idee, ook wanneer de feestdagen nog niet in aantocht zijn. Toch zijn het traditioneel gezien vooral de feestdagen wanneer kalkoenvlees wordt bereid. Dit vlees staat dan ook bijna synoniem aan gezelligheid en dit is uiteraard iets wat wij alleen maar toejuichen. Op het gebied van een kalkoen heb je binnen de webwinkel van online slager LeJean verschillende mogelijkheden. Bekijk al onze mogelijkheden hierboven of lees verder voor meer informatie. Heb je na het lezen van de onderstaande informatie toch nog andere vragen? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met onze klantenservice.
Gevulde kalkoen
Ben jij niet zo’n keukenprinses of heb je simpelweg geen tijd om urenlang in de keuken te staan, maar wil je toch een (feestelijk) gerecht op tafel zetten? Dan hebben wij de perfecte oplossing voor je in huis, namelijk een kant-en-klare gevulde kalkoen. Dit lees je goed inderdaad, het vlees van dit gevogelte dient enkel en alleen nog opgewarmd te worden in de oven, waardoor je vervolgens heerlijk kunt genieten. De vulling bestaat uit kipgehakt en in combinatie met het kalkoenvlees zal dit zorgen voor een overheerlijke smaaksensatie. Wel willen je aanraden om de productinformatie van het vlees, in verband met een eventuele allergische reactie, goed door te nemen. De vulling bestaat namelijk ook uit verschillende noten.
De bereiding
Zoals we je hierboven al even vertelden is de gevulde kalkoen uit ons assortiment kant-en-klaar. Dit betekent in principe dat je direct aan de slag kan met de bereiding van het vlees. Het is niet nodig om het vlees te marineren, maar indien je het wenst is het natuurlijk altijd mogelijk om wat extra ingrediënten toe te voegen. Zorg er vervolgens voor dat de gevulde kalkoen volledig ontdooid is, voordat je deze in de oven plaatst. Afhankelijk van de variant die je kiest dien je de oven te verwarmen tot een bepaalde temperatuur. Hier vindt je meer over op de desbetreffende productpagina. De bereiding zal in totaal zo’n drie tot vier uur in beslag nemen en houdt hier dan ook zeker rekening mee. Nadat het vlees de gewenste kerntemperatuur heeft bereikt laat je het enkele tientallen minuten rusten in aluminiumfolie. Hierdoor worden de smaaksappen van het vlees goed verspreid en wordt de kalkoen nóg smaakvoller. Tot slot is het enkel en alleen nog genieten geblazen.
Het ideale gerecht voor de feestdagen
Tijdens de koude wintermaanden en zodra de feestdagen weer in aantocht zijn krijgt het eten van gevulde kalkoen bij steeds meer mensen de voorkeur. Kalkoenvlees wordt dan ook al jarenlang vrijwel in één adem genoemd met de feestdagen. Dit is vooral terug te leiden naar het Amerikaanse ‘Thanksgiving Day’. Deze dag wordt ook wel ‘Turkey Day’ genoemd en dit komt dan ook doordat kalkoen zo vaak op het menu staat. Deze traditie hebben Nederland en zeker ook andere landen in Europa overgenomen. Wij kunnen deze ontwikkeling echter alleen maar toejuichen en hopen nog vele jaren te genieten van een overheerlijk kalkoenvlees tijdens de feestdagen.
Vragen en/of opmerkingen?
Heb je vragen wat betreft het bereiden van een gevulde kalkoen of wil je gewoonweg meer weten over de oorsprong van ons vlees? Dan raden wij je aan om vandaag nog contact met ons op te nemen. Dit kan eenvoudig door te bellen naar +31 70 201 70 34 of door een e-mail te sturen naar [email protected]. Wij helpen je uiteraard zo goed en zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval kunnen wij je verzekeren van het feit dat je met jouw keuze voor een gevulde kalkoen werkelijk niet de mist in kan gaan.