Piepkuiken
Wanneer jij op zoek bent naar een overheerlijke delicatesse kunnen wij je een piepkuiken alleen maar aanraden. Het betreft hier kuikens die speciaal worden gekweekt voor de vleesproductie. Normaliter gezien zijn piepkuikens geschikt voor één persoon en houdt hier dus rekening mee tijdens het plaatsen van je bestelling. In ieder geval mag je een uniek en delicaat stukje vlees verwachten dat je hoogstwaarschijnlijk niet snel zal vergeten.
Piepkuiken
Hoewel het misschien niet direct in je op was gekomen worden piepkuikens wereldwijd al jarenlang gezien als een overheerlijk gerecht. De kippen worden geslacht wanneer ze maximaal 6 weken oud zijn, maar tijdens deze 6 weken hebben zo over het algemeen een prima leven. Zo groeien de kippen onder natuurlijke omstandigheden op en wordt er bijvoorbeeld geen gebruikmaakt van massaproductie. Indien dit wel het geval was zouden wij het vlees van dit gevogelte namelijk niet in ons assortiment opnemen.
In Frankrijk en enkele andere landen staat een dit Frans gevogelte al jarenlang op het menu van menig restaurant. In Nederland heeft dit vlees echter nog niet deze populariteit en dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het feit dat enkele mensen zit toch niet helemaal goed voelen bij het eten van jonge kuikens. Hoewel wij dit enigszins begrijpen kunnen wij je als specialist dus garanderen dat iedere piepkuiken een uitstekend leven heeft gehad.
Wat kan je verwachten?
Wanneer je voor het eerst piepkuiken zal consumeren zal je een enorm mals stuk vlees met een lichte zoete smaak kunnen verwachten. Daarnaast zijn de piepkuikens makkelijker verteerbaar en ideaal om te combineren met overige ingrediënten. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan aardappels of andere groeten die je voorkeur hebben. Wees hier dan ook zeker creatief in en bekijk onze ‘recepten-pagina’ indien je behoefte hebt aan wat extra ideeën.
Het bereiden van piepkuikens
De bereiding van een piepkuiken kan je volledig naar eigen wens uitvoeren. Zo is het mogelijk om dit vlees zowel in de pan, op de barbecue of in de oven te bereiden. Uiteraard zal de bereidingswijze invloed hebben op de smaak en de duur en maak dan ook een weloverwogen keuze. In ieder geval is het altijd van belang dat je het vlees voorafgaand aan de bereiding laat ontdooien en op kamertemperatuur laat komen. Wanneer dit namelijk niet het geval is wordt het lastig om de juiste kerntemperatuur tijdig te bereiken, waardoor je het vlees mogelijk te ver door zal garen. Dit kan ten koste gaan van de smaak van de piepkuiken en lees je dan ook goed in. Mocht het nu zo zijn dat je behoefte hebt aan meer informatie is het mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij adviseren je graag waar nodig.
LeJean VleesAtelier
Online slager LeJean VleesAtelier staat al jarenlang bekend als een hoogwaardige vleesleverancier met bijzonder veel aandacht voor de leefomstandigheden van de dieren waarvan ons vlees afkomstig is. In het geval van een piepkuiken is dit dan ook niets anders. Ook in dit geval weten wij precies hoe deze vogels opgroeien. Mochten we dan ook constateren dat enkele aspecten niet in de haak zijn zullen wij hier tijdig en gericht actie op ondernemen.
Neem contact met ons op
Voor vragen of meer informatie is het mogelijk om telefonisch of via e-mail contact op te nemen met onze klantenservice. Onze medewerkers staan je graag te woord en kunnen je voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Bel naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij komen zo spoedig mogelijk bij je terug met een duidelijk antwoord op je vraag over een piepkuiken uit ons assortiment.