Sate ajam
Sate ajam: een van oorsprong Indonesisch graag dat synoniem staat aan een overheerlijke smaaksensatie. Toch wordt dit gerecht allang al niet meer enkel en alleen in Indonesië gegeten, want ook steeds meer Nederlanders hebben deze sates ontdekt. Voor het maken van dit gerecht raden wij je aan om gebruik te maken van sate van kippendijen, aangezien het hierdoor mogelijk wordt om smaakvol en tegelijkertijd enorm mals vlees te serveren. Meer weten? Lees dan snel verder voor meer informatie of neem contact op met onze klantenservice.
De oorsprong van sate ajam
In de introductie vertelden we al even dat het hier een Indonesisch gerecht betreft. Zoals je waarschijnlijk wel weet heeft Nederland een uitgebreide historie met Indonesische en het is dan ook niet verwonderlijk dat Indonesische gerechten op een gegeven moment ons land hebben bereikt. Om eerlijk te zijn vinden wij dit eigenlijk meer dan geweldig, aangezien de Indonesische keuken toch bekend staat om haar smaakvolle gerechten die simpelweg niet te vergelijken zijn met gerechten uit de Nederlandse keuken. Wat sate ajam betreft is dit in principe niets meer dan kipsate die op een specifieke manier gekruid is. Welke kruiden dit zijn en hoe je deze sate het beste bereid? Daar vertellen we je later meer over.
De smaak
Wanneer je nog geen kennis hebt gemaakt met sate ajam wil je hier op voorhand wellicht wat meer over weten. In dit geval ben je bij de webwinkel van online slager LeJean VleesAtelier dan ook zeker aan het juiste webadres. Wat je in ieder geval kunt verwachten is kipstukken die vol van smaak zitten en over het algemeen wat pittiger zijn dan bijvoorbeeld bij Nederlandse sates het geval is. Uiteraard kun je eventueel naar eigen wens de kip altijd wat pittiger of juist minder pittig maken wanneer dit hetgeen is wat je wenst.
De bereiding
Sate ajam bestaat in principe, net zoals andere sates, uit kipstukken die op stokjes worden gespiest. Het verschil zit ‘m echter vooral in de marinade die wordt gebruikt. In het geval van deze Indonesische sate zal je verschillende groenten en kruiden gebruiken, zoals knoflook, ui, ketjap, ketoembar, djahé, komijnzaad, laos, citroensap, gulu djawa en tot slot sambal. Door deze ingrediënten goed met elkaar te vermengen ontstaat er werkelijk een heerlijke marinade die je vervolgens op het vlees van dit gevogelte aanbrengt. Laat de marinade vervolgens voor minimaal een uur intrekken in de koelkast.
Zodra de marinade volledig in het vlees is getrokken is het tijd om de sate ajam voor te bereiden. Rijg de kip, om en om afgewisseld met de ui en knoflook, op de stokken. Probeer het aantal kipstukken te beperken tot maximaal vijf per stokje. Vervolgens heb je de keuze om het vlees op verschillende manieren te bereiden, namelijk de barbecue, de pan of de oven. Wij zijn echter van mening dat het grillen van de sate ajam zal zorgen voor de beste smaaksensatie, maar je bent er natuurlijk volledig vrij in om je eigen keuze te maken. Zowel in de oven als op de barbecue zullen de satestokjes na zo’n 10 minuten voldoende gaar zijn, waardoor je ze kunt serveren aan jezelf of aan je gasten.
Neem contact met ons op voor meer informatie
Bij LeJean VleesAtelier staan we altijd klaar om je te helpen met het maken van jouw sate ajam. Mocht het dan ook zijn dat je bijvoorbeeld behoefte hebt aan advies kan je onze medewerkers altijd contacteren. Dit kan op verschillende manieren, namelijk via e-mail en telefonisch. Bel naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij helpen je vanaf dit moment graag verder op weg met meer informatie over het maken van een overheerlijke Indonesische sate ajam.