Over de hazenbout
De hazenbout is een prachtig donkerrood stuk vlees dat afkomstig is van wilde hazen. Dit vlees heeft een opvallende en karakteristieke smaak en zal zonder twijfel in de smaak vallen. De hazenbout heeft een krachtige smaak en deze smaak is terug te leiden naar het voedingspatroon van deze wilde dieren. Hazen voeden zich met uitsluitend natuurlijke voeding, heeft het vlees een sterke wildsmaak die echt in het oog springt.
Wanneer je ervoor kiest om een hazenbout te bereiden, kun je jezelf en je gasten verwennen met een scala aan heerlijke gerechten die de smaakpapillen prikkelen. De mogelijkheden zijn eindeloos, of je nu houdt van een langzaam gegaarde stoofpot met hazenbout, een smaakvolle hazenbout in rode wijnsaus, of een gegrilde hazenbout met kruiden en specerijen. De keuken wordt je speeltuin en de hazenbout, met zijn rijke en krachtige smaak, is jouw ingrediënt om indrukwekkende maaltijden te creëren.
Waar komt de hazenbout vandaan?
De hazenbouten in ons assortiment worden geleverd door wilde hazen die in Argentinië leven. In tegenstelling tot konijnen, zijn hazen altijd wild en kunnen niet worden gefokt. De hazen in Argentinië bewonen uitgestrekte vlaktes waar ze onder volledig natuurlijke omstandigheden opgroeien. Ze voeden zich met een dieet dat bestaat uit natuurlijke elementen zoals grassen, kruiden, schors, paddenstoelen en vruchten zoals appels en bessen. Met name de wilde kruiden vormen een geliefd onderdeel van hun dieet.
De natuurlijke leefomgeving en levensomstandigheden van deze hazen in Argentinië dragen bij aan de bijzondere kwaliteit van het vlees. Het resultaat is dat je met de hazenbouten uit ons assortiment 100% natuurlijk vlees in huis haalt. het betreft hier een enkele bout, zonder vlies, wat betekent dat je een puur stuk vlees krijgt zonder toevoegingen. Dit vlees is een perfecte keuze voor liefhebbers van wilde smaken en natuurlijke producten.
Algemene bereidingswijze
Het is zowel mogelijk om een hazenbout in de oven als in de pan te bereiden. Het vlees is zich ideaal om te stoven. Houd voor beide bereidingswijzen een kerntemperatuur aan van 82 ºC en start altijd met het rondom bruin bakken van het ontdooide vlees in een pan met olie, waarbij je halverwege een klont roomboter toevoegt. Voor de bereiding in de oven leg je de hazenbouten in een ovenschaal. Giet hier vervolgens braadvet overheen en laat het vlees langzaam garen op een oventemperatuur van 120 ºC. Besprenkel het vlees tussentijds met braadvet en op het moment dat er een kerntemperatuur van 65 ºC is bereikt voeg je water toe, zodat de bouten volledig worden ondergedompeld. Voeg tot slot azijn toe en stoof de bouten totdat de kerntemperatuur is bereikt.
Meer weten?
Bij LeJean VleesAtelier kan je terecht als je een overheerlijke hazenbout wilt aanschaffen. Mocht je nog vragen hebben, is het natuurlijk geen enkel probleem om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Contact opnemen is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk. Bel naar +31(0)702017034 of stuur een e-mail naar [email protected]l en wij voorzien je graag van alle informatie over de hazenbout uit ons assortiment.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7060103
- Herkomst: Argentinië
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: diepvries
- Kiloprijs: € 18.89
- Samenstelling: 100% Hazenvlees