Over hazenboutvlees
Hazenboutvlees, ook wel hazenboutpoulet of hazenstoofvlees genoemd, is donkerrood vlees dat afkomstig is van wilde hazen. Het vlees heeft een karakteristieke smaak en zal zonder twijfel in de smaak vallen. Hazenboutvlees is niet alleen gezond omdat het caloriearm is, het is ook een natuurlijk product dat rijk is aan ijzer en eiwitten. Bovendien heeft hazenvlees een elegante en natuurlijke smaak; heel anders dan vleessoorten als rund, kip of kalkoen. Het vlees van wilde hazen is donkerder van kleur dan je doorgaans gewend bent. Dat komt doordat de haas veel bewegingsvrijheid heeft, waardoor het vlees goed doorbloed is.
Waar komt hazenboutvlees vandaan?
Dit hazenboutvlees komt van wilde hazen die leven in Argentinië. In tegenstelling tot konijnen, zijn hazen altijd wild. Dit komt doordat het onmogelijk is om hazen te fokken. In Argentinië leven de hazen op uitgestrekte vlaktes, waar ze volledig onder natuurlijke omstandigheden opgroeien. Zo eten de hazen alleen natuurlijke producten, zoals grassen, kruiden, maar bijvoorbeeld ook schors, paddenstoelen, en vruchten zoals appels en bessen. Vooral wilde kruiden vallen erg in de smaak. De natuurlijke leefomgeving en de leefomstandigheden zorgen er dan ook voor dat je 100% natuurvlees in huis haalt.
Ondanks onze zorgvuldigheid kan dit product kogeltjes en of stukjes been bevatten.
Algemene bereidingswijze
Het is zowel mogelijk om een hazenboutvlees in de oven als in de pan te bereiden. Welke bereidingswijze ook je voorkeur heeft, het is belangrijk om het vlees door en door goed te garen. Houd voor beide bereidingswijzen een kerntemperatuur aan van 82 ºC aan. Bak het vlees rondom bruin in een pan met olie. Voeg halverwege een klont roomboter toe. Voor de bereiding in de oven leg je het hazenvlees in een ovenschaal. Giet hier vervolgens braadvet overheen en laat het vlees langzaam garen op een oventemperatuur van 120 ºC. Besprenkel het vlees tussentijds met braadvet en op het moment dat er een kerntemperatuur van 65 ºC is bereikt voeg je water toe, zodat de bouten volledig worden ondergedompeld. Voeg tot slot azijn toe en stoof de bouten totdat de kerntemperatuur is bereikt.
Wil je hazenpeper maken? Klik dan hier voor het recept.
Meer weten?
Bij LeJean VleesAtelier kan je terecht als je op zoek bent naar Hazenboutvlees. Op het moment dat je meer wilt weten over de afkomst van onze hazenboutvlees of bijvoorbeeld over de verschillende bereidingswijzen is het natuurlijk geen enkel probleem om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Wij vinden het namelijk enorm belangrijk dat onze klanten toegang hebben tot alle informatie die ze nodig hebben, zodat je enerzijds een goede keuze kunt maken, maar daarnaast ook het maximale uit ons vlees kunt halen. Contact opnemen is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk. Bel naar +31 (0)70 201 7034 of stuur een e-mail naar [email protected] en wij voorzien je graag van alle informatie over de hazenboutvlees uit ons assortiment.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7060104
- Herkomst: Argentinië
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 23.78
- Samenstelling: 100% Hazenvlees