Over de hertensukade
Het typerende aan de hertensukade is de zeen die midden door het stuk loopt. Deze zeen is een gelerende zeen, wat betekent dat deze door verhitting voor een groot deel zal 'wegsmelten'. De hertensukade is dan ook, net als de sukade van het rund, het meest geschikt voor een langzame bereiding. De hertensukade is ook te splitsen (zeen verwijderen) in een iron steak. Deze hertensteak is wel geschikt om te bakken. Hertenvlees bevat relatief weinig vet en voldoende andere gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten, zink, selenium en tevens vitamine B. Als je dus op zoek bent naar een heerlijk én gezond stuk vlees, is de hertensukade misschien wel wat voor jou!
Wist je dat veel mensen hertensukade met een 'c' schrijven? De officiële schrijfmethode is met een 'k'.
Waar komt de hertensukade vandaan?
Deze hertensukade komt van in het wild levende herten uit Polen, waar de variatie in voeding een grote invloed heeft op de smaak van het vlees. Het heeft een eigen kenmerkende smaak, die licht aromatisch is. Dat komt omdat wilde dieren een ander en gevarieerder dieet hebben. Zo eten herten, afhankelijk van het seizoen, grassen en kruiden, twijgen, scheuten van bomen en struiken, landbouwgewassen en vruchten.
Algemene bereidingswijze
De hertensukade is, net als de sukade van het rund, het meest geschikt voor een langzame bereiding. De hertensukade is ook te splitsen (zeen verwijderen) in een iron steak. Deze hertensteak is wel geschikt om te bakken. Het is dus mogelijk om een hertensukade op verschillende manieren te bereiden. Onze favoriete bereiding is low & slow.
1. Ontdooi de hertensukade 24 uur voor bereiding in de koelkast.
2. Laat de hertensukade 30 minuten voor bereiding op kamertemperatuur komen.
3. Verhit de pan (met een dikke bodem) met boter en braad de sukade aan beide kanten mooi bruin.
4. Voeg de groente en kruiden toe in de pan om het gerecht op smaak te brengen. Hertenvlees combineert goed met laurierblaadjes, kruidnagel, jeneverbessen, tijm, rozemarijn, ui en knoflook.
5. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zachtjes sudderen (minstens een uur). Het vlees wordt langzaam boterzacht. Een rustige verhitting is wenselijk. Hertenvlees is vetarm en kan hierdoor snel uitdrogen.
Bestel eenvoudig bij LeJean
Bij online slager LeJean kan je heel eenvoudig zelf je bezorgdag kiezen. En je bestelling wordt ook nog eens gratis thuisbezorgd bij een bestelling vanaf €70. Je kunt je bestelling trouwens ook gratis ophalen in onze winkel in Stompwijk. We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31 (0)70 201 7034. We staan elke werkdag voor je klaar.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7010108
- Herkomst: Polen
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 30.99
- Samenstelling: 100% Hert
