Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Ibérico Pluma

6,35

De Ibérico pluma is een stuk vlees van net achter de nek van het varken. Het is rijk gemarmerd, uiterst mals en sappig. Wist je dat 'pluma' veer betekent in het Spaans?

Op voorraad (2)
- +
Kiyoh1800+ klanten geven ons een 9.5 op Kiyoh
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 65,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Ibérico Pluma

Over de Ibérico pluma

Het Ibérico varken is een afstammeling van de oude mediterrane varkens. Deze varkens werden door de Romeinen al gehouden om hun geweldige smaak. Het Spaanse Ibérico varken is - in tegenstelling tot een regulier varken - een stuk kleiner. Maar het is wel een stuk zwaarder: een Ibérico varken weegt al snel 170 kilo. De varkens zijn dus zwaarder, vetter en bevatten een hoge concentratie intramusculair vet, wat zorgt voor sappig en mals vlees. Daarnaast heeft het Ibérico varkensvlees een unieke, kruidige en bijzondere smaak. Dit komt doordat de varkens onder andere eikels eten. Dit alles zorgt voor een fantastische smaakervaring.  De Ibérico pluma komt van de veer van het varken: achter de nek. 

Waar komt de Ibérico pluma vandaan?

De Ibérico pluma is een stuk varkensvlees van het Ibérico varkensras uit Spanje. Dit varkensras staat bekend als het meest smaakvolle varkensras ter wereld. Het Ibérico varken is alleen te vinden op het Iberische schiereiland. Hier lopen ze vrij rond en worden ze beschermd door Spaanse wet- en regelgeving. De meest bekende snitten van het Ibérico varken zijn de presa (nekkap), pluma (veer van het varken, achter de nek), lomo (filet) en secreto (plaatvlees). 

Algemene bereidingswijze

De Ibérico pluma is eenvoudig te bereiden op de barbecue en in de pan. De pluma hoeft niet echt gekruid te worden: een beetje zout en peper is genoeg.

1. Haal de pluma 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat het langzaam ontdooien in de koelkast.
2. Haal de Ibérico pluma 30 minuten voor bereiding uit de koelkast. 
3. Grill de pluma ongeveer 4 minuten per kant, direct op 200 °C . Heb je een kernthermometer? Steek deze dan in het vlees en houdt een kerntemperatuur van 60 °C aan voor een medium gaarheid.
4. Laat de pluma 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

Recepten met Ibérico pluma

Heb je wat inspiratie nodig wat je kunt bereiden met Ibérico pluma? Probeer eens Ibérico pluma met komkommersalade of Ibérico pluma met zwarte peper miso.

Ibérico pluma bestellen bij online slager LeJean

Ibéricovlees bestel je bij online slager LeJean. Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen, wordt jouw bestelling pas ingepakt op de dag dat je het ontvangt. Daarnaast werken we met strenge regels omtrent hygiëne, temperaturen en nog veel meer. En wist je dat je zelf je bezorgdag kunt kiezen? Als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het zelfs vanavond al in huis hebben! Heb je nog vragen over de Ibérico pluma of manier van verzenden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.

Klik hier voor product specificaties.

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 2020106
  • Herkomst: Spanje
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €48.99
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees
LeJean Ibérico Pluma
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Je beoordeling toevoegen
M
Marjon Geplaatst op 06/09/2021

Dit stukje vlees was nieuw voor mij en heeft mij ontzettend verrast. Super sappig, mals en smaakvol stukje vlees. Peper en zout, meer heeft het niet nodig. Ongeveer 4 minuten per kant op 240/250 graden. Extra lekker met een sausje van geblakerde puntpaprika.

H
Henk Geplaatst op 28/06/2018

Top stukkie vlees. Uit de verpakking halen en kan gelijk de BBQ op, hoeft er niets meer aan te doen, ideaal!

Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account