Over de Ibérico pluma
Het Ibérico varken is een afstammeling van de oude mediterrane varkens. Deze varkens werden door de Romeinen al gehouden om hun geweldige smaak. Het Spaanse Ibérico varken is - in tegenstelling tot een regulier varken - een stuk kleiner. Maar het is wel een stuk zwaarder: een Ibérico varken weegt al snel 170 kilo. De varkens zijn dus zwaarder, vetter en bevatten een hoge concentratie intramusculair vet, wat zorgt voor sappig en mals vlees. Daarnaast heeft het Ibérico varkensvlees een unieke, kruidige en bijzondere smaak. Dit komt doordat de varkens onder andere eikels eten. Dit alles zorgt voor een fantastische smaakervaring. De Ibérico pluma komt van de veer van het varken: achter de nek.
Waar komt de Ibérico pluma vandaan?
De Ibérico pluma is een stuk varkensvlees van het Ibérico varkensras uit Spanje. Dit varkensras staat bekend als het meest smaakvolle varkensras ter wereld. Het Ibérico varken is alleen te vinden op het Iberische schiereiland. Hier lopen ze vrij rond en worden ze beschermd door Spaanse wet- en regelgeving. De meest bekende snitten van het Ibérico varken zijn de presa (nekkap), pluma (veer van het varken, achter de nek), lomo (filet) en secreto (plaatvlees).
Algemene bereidingswijze
De Ibérico pluma is eenvoudig te bereiden op de barbecue en in de pan. De pluma hoeft niet echt gekruid te worden: een beetje zout en peper is genoeg.
1. Haal de pluma 24 uur voor bereiding uit de vriezer en laat het langzaam ontdooien in de koelkast.
2. Haal de Ibérico pluma 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.
3. Grill de pluma ongeveer 4 minuten per kant, direct op 200 °C . Heb je een kernthermometer? Steek deze dan in het vlees en houdt een kerntemperatuur van 60 °C aan voor een medium gaarheid.
4. Laat de pluma 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Recepten met Ibérico pluma
Heb je wat inspiratie nodig wat je kunt bereiden met Ibérico pluma? Probeer eens Ibérico pluma met komkommersalade of Ibérico pluma met zwarte peper miso.
Ibérico pluma bestellen bij online slager LeJean
Ibéricovlees bestel je bij online slager LeJean. Elke bestelling wordt met zorg door ons klaargemaakt en ingepakt. Om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen, wordt jouw bestelling pas ingepakt op de dag dat je het ontvangt. Daarnaast werken we met strenge regels omtrent hygiëne, temperaturen en nog veel meer. En wist je dat je zelf je bezorgdag kunt kiezen? Als je voor 10:30 uur bestelt, kun je het zelfs vanavond al in huis hebben! Heb je nog vragen over de Ibérico pluma of manier van verzenden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een mailtje naar [email protected]. We helpen je graag.
Klik hier voor product specificaties.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2020106
- Herkomst: Spanje
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €48.99
- Samenstelling: 100% Varkensvlees