Over de Ibérico varkenswangen
De varkenswangen maken deel uit van de spieren van de onderkaak met lange spiervezels die dwars lopen. Hierdoor zijn ze perfect om langzaam te garen. Door zijn prachtige vetmarmering zijn de Ibérico varkenswangen zacht, smaakvol en sappig. Je ontvangt 4 Ibérico varkenswangen in een verpakking.
Waar komen de varkenswangen vandaan?
Het Ibéricovlees van LeJean is afkomstig uit het Zuiden van Spanje: op het Iberisch Schiereiland. Hier lopen ze vrij rond en worden ze beschermd door Spaanse wet- en regelgeving.
Het bijzondere aan dit varkensras is dat het een stuk kleiner en zwaarder ras is dan een 'normaal' varkensras. Anders dan bij 'normale' varkens, wordt Ibérico-varkensvlees doorkruist met fijne aderen van vet (marmering), vergelijkbaar met Wagyu-runderen. De marmering maakt het vlees sappig en versterkt de smaak. Daarnaast heeft het Ibérico varkensvlees een unieke, kruidige en bijzondere smaak. Dit komt doordat de varkens onder andere eikels en kruiden eten.
Algemene bereidingswijze
De varkenswangen, ook wel varkenskonen genoemd, zijn door het hoge aandeel bindweefsel perfect om low & slow te bereiden. Heerlijk om een smaakvolle stoofschotel van te maken. Bereid ze een dag van te voren voor een nóg lekkerdere smaak.
1. Haal de wangen een dag voor bereiding uit de vriezer en laat ze ontdooien in de koelkast.
2. Haal de wangen een uur voor bereiding uit de koelkast.
3. Maak de Ibérico wangen schoon met een scherp mes. Verwijder alle vliezen voorzichtig en probeer zo weinig mogelijk van de wang zelf weg te snijden.
4. Bereid de bbq voor op 135 °C.
5. Je kunt ervoor kiezen de Ibérico wangen te kruiden met een rub, bijvoorbeeld Fast and Flavoured van No Rubbish. Maar de wangen zijn al smaakvol van zichzelf, dus je hebt niet veel nodig.
6. Leg de wangen op de bbq en wacht 3 uur.
7. Controleer na 3 uur hoe de wangen eruit zien. Hebben ze een mooie donkere kost? Dan kan je door (of je kunt ze al eten, maar ze kunnen nóg lekkerder).
8. Verwarm de oven voor op 70 °C.
9. Doe de varkenswangen in een ovenschaal en voeg knoflook, ganzenvet en kruiden naar keus toe.
10. Laat de wangen een nacht door garen.
11. Snijd of pluk de wangen en je bent klaar om ze te serveren met de rest van het recept, bijvoorbeeld op een broodje. Hier vind je het uitgebreide recept van de varkenswangburger.
Ibérico varkenswangen kopen
Wist je dat je bestelling gratis wordt thuisbezorgd bij besteding vanaf €65? Kies bij het bestellen zelf de bezorgdag. Je kunt er ook voor kiezen om je bestelling af te halen in ons vleesatelier. Dit is atlijd gratis. We zijn van woensdag t/m vrijdag geopend van 09:00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 09:00 uur tot 12:00 uur. Heb je een vraag? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar +31(0)702017034. We staan elke werkdag voor je klaar.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 2020114
- Herkomst: Spanje
- Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: € 28.99
- Samenstelling: 100% Varkensvlees