Over de kalfsspareribs
Wat de naam kalfsvlees al suggereert, komt kalfsvlees van jongere runderen. De kalveren zijn tussen de 8 en 12 maanden als ze worden afgemest. Tot 8 maanden is het kalfsvlees licht roze van kleur. Na 8 maanden wordt het vlees steeds donkerder van kleur en wordt de term rosé kalfsvlees gebruikt. Een kalf is tot 12 maanden een kalf, daarna wordt het een rund genoemd en het vlees dus rundvlees.
Er zijn 2 soorten kalfsvlees: blank kalfsvlees en rosé kalfsvlees. Dit zit hem met name in de voeding. Het kalf van blank kalfsvlees heeft alleen melk gedronken en bij rosé kalfsvlees heeft het kalf ook ruwvoer gegeten. Rosé kalfsvlees is hierdoor vol van smaak, lekker mals en is wat steviger van structuur. Kalfsvlees past perfect binnen een evenwichtig dieet, vooral omdat rosé kalfsvlees bekend staat als een mager vleesproduct met weinig vetten. Bovendien bevat kalfsvlees onder andere veel eiwitten, vitamine B en mineralen zoals ijzer en zink.
Waar komt ons kalfsvlees vandaan?
Kalfsspareribs van LeJean zijn afkomstig van Hollands rosé kalveren. Afhankelijk van het seizoen, lopen de kalveren vaak buiten. Onze kalfsspareribs worden met zorg geselecteerd om een ongeëvenaarde kwaliteit te garanderen.
De kalfsspareribs worden per stuk vacuüm verpakt. Rosé kalveren hebben vaak een beter leven dan de gangbare kalveren en leven ook langer. Gewone kalveren worden niet ouder dan 8 maanden. Onze rosé kalveren leven minimaal 8 en maximaal 12 maanden. Dankzij de directe inkoop bij Nederlandse boeren, ben je verzekerd van 100% natuurlijk kalfsvlees. De kalfsspareribs zijn rauw.
De bereiding
Kalfsvlees heeft een subtiele smaak en kan daarom makkelijk gecombineerd worden met verschillende groenten en bijgerechten. Onze kalfsspareribs bieden een veelzijdigheid in bereiding. Of het nu op de barbecue, grillen, stoven, of in de oven is, de keuze is aan jou. Een smakelijke marinade of BBQ rub is onmisbaar. Vaak wordt er gekozen voor een zoete of zoet-pittige marinade, die zorgt voor een knapperig korstje op de spareribs. Na het bereiden geniet je natuurlijk van de spareribs, zoals het hoort, met je handen. Heerlijk smullen!
- De ribs hebben nog een vlies, verwijder deze eenvoudig met de achterkant van een mes en een stuk papier.
- Marineer de kalfsspareribs tenminste 3 uur voor bereiding met een Rub.
- Verwarm de heteluchtoven voor op 160°C.
- Leg de ribben op de "Bolle kant" in een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie
- Laat de ribben gedurende 80 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en verwijder het aluminiumfolie.
- Smeer de ribben evt in met een BBQ saus en grill de ribben gedurende 10 min in de oven NB: Blijf goed opletten dat de ribben niet verbranden!
- Haal de ovenschaal uit de oven en genieten maar!
Wil je meer weten, lees hier onze blog over kalfsvlees.
Vragen over de Kalfssparerib?
Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je behoefte hebt aan meer informatie. Indien dit het geval is willen wij je dan ook aanraden om contact met ons op te nemen voor meer informatie. Dit is zowel telefonisch als via e-mail mogelijk en uiteraard staan wij iedere werkdag klaar om al je vragen te beantwoorden. Bel naar +31(0)702017034 of stuur een e-mail naar [email protected]. Wij beantwoorden al je vragen over de kalfsspareribs met veel plezier.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1090107
- Herkomst: Nederland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €19.99
- Samenstelling: 100% Kalfsvlees