Hoe gebruik je kalkoen braadzakken?
Verwarm de oven voor op 130 graden Celsius. Kruid en/of vul de kalkoen. Plaats de kalkoen in de braadzak en sluit deze met de bijgeleverde sluitstrip, zodanig dat er zo veel mogelijk ruimte blijft tussen het voedsel en de zak
Steek een vleesthermometer dóór de braadzak in het dikste deel van de kalkoen (zonder bot te raken). Leg de kalkoen in een ovenschaal/braadslee op het rooster in de warme oven van 130 graden. Gebruik het onderstaande schema om de bereidingsduur te bepalen.
Indicatie bereidingstijd:
Gewicht van de kalkoen Braadtijd ongevuld Braadtijd gevuld
2500 gram ca. 2 tot 2.5 uur +30 min
3500 gram ca. 2.5 tot 3 uur +40 min
4500 gram ca. 3 tot 3.5 uur +50 min
LET OP: Bovengenoemde tijden zijn slechts richtlijnen; elke oven is anders en de exacte braadtijd hangt af van de ovencapaciteit en het soort oven.
De kalkoen is gaar als de vlees thermometer een temperatuur aangeeft van 70 graden Celsius. Haal de kalkoen uit de oven en laat hem ongeveer 20 minuten rusten vóór dat je hem aansnijdt. Je kunt gedurende deze tijd een stuk aluminium folie losjes over de kalkoen leggen zodat de buitenkant niet te veel afkoelt. Let op voor vrijkomende hitte bij het openen !
-Deze braadzak is geschikt voor zowel de oven als de microwave : max. 200° C.
-Verpakt per 4 braadzakken.
-Zo kun je met deze extra grote braadzakken eenvoudig een kalkoen tot 7 kilo garen!
Voordeel gebruik braadzak:
- 45 x 55 cm
- Voedsel behoudt zijn natuurlijke smaak
- Behoud vleessappen, voorkomt uitdroging
- Er hoeft geen olie of boter toegevoegd te worden.
- Oven blijft schoon, geen aangekoekte ovenschaal
- 'Bedruipen' niet meer nodig, dus minder werk.
Zeer geschikt voor het braden van een hele kalkoen of kip, maar ook voor grotere stukken vlees of vis
Contact
Heb je nog vragen? Wij helpen je graag! Je kunt ons bellen op nummer +31702017034.
Een mailtje sturen kan ook altijd. Stuur een berichtje naar [email protected] en wij zullen je zo snel mogelijk helpen.