Over de konfijt set
Ga zelf aan de slag met deze konfijt set. Gekonfijte eendenbouten zijn ook wel bekend onder de Franse term Confit de Canard. Een heuse Franse delicatesse. De gekonfijte eendenbouten zijn ook kant-en-klaar bij LeJean te koop, maar het is natuurlijk ook heel leuk (en lekker) om zelf eendenbouten te konfijten!
Algemene bereidingswijze
1. Rooster komijn- en korianderzaden in een pan.
2. Leg de geroosterde zaden op een snijplank en druk ze fijn met de zijkant van je mes.
3. Plet jeneverbessen en meng deze met de kruiden. Voeg hier ook wat zout aan toe.
4. Smeer het mengsel op de eendenbouten en bestrooi de bouten met verse tijm, rozemarijn en knoflook.
5. Doe de gemarineerde eendenbouten in een (marinade)zak en laat een dag marineren in de koelkast.
6. Dep de bouten voorzichtig droog met keukenpapier.
7. Doe de eendenbouten in een braadslee in de oven, in een pan of in de slow cooker.
8. Voeg het eendenvet toe en zorg ervoor dat de bouten geheel zijn omgeven in eendenvet.
9. Voeg laurierbladen, peperkorrels en een halve bol knoflook toe en braad het geheel voor ongeveer 2,5 uur totdat het vlees bijna van het bot afvalt. Doe dit op een temperatuur van ongeveer 95°C.
10. Laat het vlees afkoelen, zodat het vet gaat stollen.
11. Leg het vet op een donkere, koele en droge plaats en laat het geheel enige dagen rijpen. Daarna kun je genieten van heerlijke gekonfijte eendenbouten.
Vragen?
Bestel eenvoudig jouw favoriete stukken vlees online. Bij besteding van €70,- is de verzending helemaal gratis. In de meeste gevallen leveren we dezelfde dag, wel zo handig! Mocht je nog vragen hebben, kun je contact met ons opnemen. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel +31(0)702017034. We staan elke werkdag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.