Over de konijnenbouten
Voor de aanschaf van de meest smaakvolle konijnenbouten ben je bij LeJean VleesAtelier ongetwijfeld aan het juiste (web)adres. De bouten zijn fijn van smaak, heerlijk sappig, maar bevatten daarnaast ook nog eens enorm weinig vet, waardoor dit konijnenvlees ook nog eens een gezonde keuze is. De bouten worden per 4 stuks verpakt.
Het vlees van deze konijnen is dan ook zonder twijfel malser en minder sterk van smaak dan van een wild konijn. Dit komt doordat de dieren minder bewegen, waardoor de spieren minder goed doorbloed zijn. Wel heeft het konijnenvlees uit ons assortiment van nature een hoog aandeel in eiwitten en aminozuren. Het vlees bevat tevens weinig vet, cholesterol of purine. Dit zorgt er dan ook voor dat je op een uitgebalanceerde smaak kunt rekenen. De konijnenbouten zijn zowel heerlijk om te braden, te stoven of om te konfijten.
Waar komen de konijnenbouten vandaan?
Deze konijnenbouten komen van tamme konijnen. Omdat dierenwelzijn voor ons belangrijk is, komen deze tamme konijnenbouten niet zomaar van konijnen. Deze bouten komen van konijnen die voldoen aan de strengste wettelijke normen van Europa (naar Zwitserse maatstaven). Dit betekent dat de konijnen zijn voorzien van goede leefruimte, afleidingsmateriaal, gezins- en groepshuisvesting en dat ze minimale reisafstanden moeten afleggen. De dieren staan onder continue toezicht van de verzorgers en een dierenarts, waardoor de tamme konijnen een heerlijk leven leiden.
Algemene bereidingswijze
Indien je aan de slag wilt gaan met de bereiding van konijnenbouten, hebben wij een handige handleiding voor je op een rijtje gezet. Wij willen er namelijk ook zeker van zijn dat jij dit konijnenvlees op de meest lekkere wijze weet te bereiden. Zorg er dan ook altijd voor dat je het vlees minimaal 24 uur laat ontdooien in de koelkast, voordat je het gaat bereiden. Haal de bouten een half uur voor gebruik uit de verpakking en laat het vlees afgedekt op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven vervolgens tot een temperatuur van 150 °C en verhit roomboter en/of olijfolie in de pan. Bak de bouten vervolgens rondom goed bruin en blus ze af met water of bouillon. Plaats de konijnenbouten vervolgens in een ovenschaal samen met het braadvocht en bak de bouten in het midden van de oven gedurende 60-70 minuten gaar. Bedruip de bouten tijdens dit proces regelmatig met braadvocht voor extra smaak.
Neem contact met ons op voor meer informatie
Op het moment dat je behoefte hebt aan meer informatie over de konijnenbouten uit ons assortiment, raden wij je aan om niet te twijfelen en om direct contact op te nemen met onze klantenservice. Onze klantenservice staat namelijk iedere werkdag zowel telefonisch als via e-mail voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. We kunnen je voorzien van advies op maat en uiteraard zijn wij in staat om je meer te vertellen over de herkomst van ons heerlijke vlees. Neem telefonisch contact met ons op door te bellen naar +31(0)702017034 of stuur een e-mail met je vraag door naar [email protected] voor meer informatie over de konijnenbouten uit ons assortiment.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7050101
- Herkomst: Hongarije
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: €20.99
- Samenstelling: 100% Konijn