Lamskotelet
Voor iedere échte vleesliefhebber zal een lamskotelet zeker niet onbekend in de oren klinken. Lamsvlees staat dan ook sinds jaar en dag bekend om de unieke smaak in combinatie een prachtige textuur. Daarnaast mag je zeker verwachten dat het vlees lekker mals is, maar uiteraard heeft de bereidingwijze een belangrijke invloed op. Vandaar dat wij je dan ook precies gaan vertellen hoe je dit vlees het beste kunt bereiden. Voordat het echter zover is willen we je eerst meer vertellen over de afkomst van ons lamsvlees. Lees dan ook snel verder voor meer informatie.
Waar komt onze lamskotelet vandaan?
De lammeren waarvan ons vlees afkomstig is leven in het prachtige en uitgestrekte Nieuw-Zeeland. De dieren leven hier op enorme open vlaktes waar ze meer dan genoeg ruimte hebben om hun eigen gang te gaan. Dit zorgt er dan ook voor dat de Nieuw-Zeelandse lammeren onder volledig natuurlijke omstandigheden opgroeien en een stressvrij leven leiden. Daarnaast zijn de productiesystemen van onze boerderijen erop afgestemd om een zo’n puur en natuurlijk mogelijk product te realiseren. Deze productiemethoden in combinatie met de gezonde leefomstandigheden zorgen er dan ook voor dat onze lamskotelet van ongekende kwaliteit is. Wij willen je dan ook zeker eens aanraden om deze kwaliteit zelf te proeven. Schrik echter niet als je vanaf dit moment nooit meer een andere lamskotelet zal willen nuttigen.
Lamskoteletten
Dit vlees wordt gesneden uit de rug van lammeren. Het betreft hier dan ook vlees met bot dat ongeveer zo dik als een rib is. Doordat de kotelet tevens is voorzien van een vetrand is dit vlees bijzonder vol van smaak en wij raden het dan ook zeker af om deze vetrand weg te snijden. Vet zorgt namelijk voor smaak. Daarnaast hoef je je geen enkele zorgen te maken dat een lamskotelet uit het assortiment van online slagerij LeJean onnatuurlijke ingrediënten bevat. De lammeren worden namelijk enkel en alleen gevoerd met natuurlijk voedsel en er wordt bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van stimulerende middelen om het groeiproces te versnellen.
De bereiding van lamskotelet
Wanneer het aankomt op de bereiding van een lamskotelet heb je verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk om dit vlees te grillen op de barbecue, maar hiernaast kiezen ook veel mensen ervoor om dit vlees te bereiden in de oven. Welke bereidingswijze je voorkeur heeft zal per persoon verschillen, maar in ieder geval doe je er in beide gevallen verstandig aan om zorgvuldig aan de slag te gaan. Zorg er dan ook altijd voor dat het vlees voorafgaand aan de bereiding volledig ontdooid én op kamertemperatuur is. Wanneer dit het geval is start je met de daadwerkelijke bereiding. Wanneer je de lamskotelet gaat bakken doe je dit eerst op hoog vuur totdat er een mooie bruine rand rondom het vlees ontstaat. Vervolgens gaar je de kotelet verder af op een wat lagere temperatuur. Voor een bereiding in de oven verwarm je deze tot een temperatuur van 180 graden Celsius. Na zo’n 30 minuten haal je de koteletten voor het eerst uit de oven. Schroei het vlees vervolgens in een koekenpan even goed dicht, zodat het nog wat extra knapperig zal worden. Hierna plaats je de kotelet, eventueel met andere ingrediënten, nog voor zo’n 5-6 minuten in de oven.
Informatie nodig?
Wil je meer weten over een lamskotelet van LeJean, voordat je besluit om een bestelling te plaatsen? Geen probleem, neem in dit geval telefonisch of via e-mail contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd klaar om je te voorzien van de informatie die je nodig hebt. Bel naar +31 70 201 70 34 of stuur een e-mail naar [email protected] voor meer informatie over de smaakvolle lamskotelet die je bij ons kunt aanschaffen.